Home InfoZdravstvo Akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog ponedeljka u Smederevu

Akcija dobrovoljnog davanja krvi svakog ponedeljka u Smederevu

Redakcija

Crveni krst Smederevo je u ponedeljak, 19 aprila 2021. godine realizovao još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi, gde je prikupljeno 65 jedinica krvi. Ovu akciju dobrovoljnog davanja krvi posetili su i predsednik i sekretar Crvenog krsta Smederevo, mr Slobodan Stanković i Tomislav Živanović.

Iz ove humanitarne organizacije zahvaljuju svim dobrovoljnim davaocima krvi koji nesebično svakog ponedeljka pokazuju svoju humanost i na taj način spasavaju živote.

“Koristimo priliku da uputimo apel svim osobama starosti od 18 do 65 godina, koje su zdrave i voljne da pomognu, da se odazovu svakog ponedeljka u vremenskom periodu od 9 do 15 časova u Centru za kulturu Smederevo i daju dobrovoljno krv, jer, nažalost, zalihe krvi u Republici Srbiji su u deficitu”, kaže Maja Jovanovska, stručni saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta Smederevo.

Crveni krst Smederevo strogo vodi računa o zaštitnim merama koje su propisane zbog pandemije izazvane virusom COVID – 19, obavezna je dezinfekcija ruku i obuće kao nošenje zaštitnih maski.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!