Home InfoHronika Uhapšen zbog silovanja 14-godišnjakinje u Smederevu

Uhapšen zbog silovanja 14-godišnjakinje u Smederevu

by redakcija1

Kako Novosti.RS saznaju, pripadnici policije uhapsili su B. A. (38) iz Smedereva zbog sumnje da je silovao četrnaestogodišnju pastorku, sa čijom je majkom donedavno živeo u vanbračnoj zajednici.

On je devojčicu poveo u posetu majci koja se odselila u Požarevac, a onda ju je, na povratku u Smederevo, napastvovao u jednoj napuštenoj kući.

Prema saznanjima Novosti, B. A. bio je u vanbračnoj vezi sa majkom devojčice, sa kojom ima i zajedničku kćerku, mlađu od pastorke. Pre izvesnog vremena, par se razišao, i žena se odselila u Požarevac, kod drugog muškarca a, kako saznaju, razlog je nasilje u porodici.

Kada je žena napustila zajednicu, njena 14-godišnja ćerka iz prethodnog braka ostala je u Smederevu, kod bake po majci, koja je devojčici i zakonski staratelj.

– B. A. je ponudio devojčici da je povede kod majke u Požarevac, verovatno sa namerom da je nagovori da mu se vrati. Kada se sa devojčicom vraćao nazad u Smederevo, deo puta prešli su pešice, jer nisu stigli na vreme na voz, te su hteli da sačekaju naredni na sledećoj stanici. Tada ju je silovao u jednoj napuštenoj kući. Sve se desilo tokom noći između 30. i 31. decembra.
Devojčica je, po povratku kod bake, ispričala šta joj se desilo. Odmah su zajedno otišli u policiju i prijavili silovatelja.

 

Posle potrage, on je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom je predat Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, gde je u subotu saslušan. Na saslušanju je ispričao šta se dogodilo, ali se branio tvrdnjom da nije imao seksualni odnos sa devojčicom na silu.- kaže izvor za Novosti.RS iz istrage.

– Osumnjičeni se tereti za krivično delo silovanje. Tužilaštvo je tražilo određivanje pritvora. U daljem toku postupka, predstoji saslušanje maloletnice, i utvrđivanje svih okolnosti slučaja – potvrdio je za Novosti zamenik Višeg javnog tužioca u Smederevu, Zoran Antić.

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

 

Izvor:Novosti.RS/Jelena Ilić

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!