Home InfoPrijavi problem Nižu se saobraćajke na raskrsnici u Kolarima, meštani zabrinuti

Nižu se saobraćajke na raskrsnici u Kolarima, meštani zabrinuti

by redakcija1

Problem na ovoj deonici nije nov. Meštani Kolara koji žive u blizini raskrsnice su se već susretali sa raznim situacijama.

Posebno je ovaj deo puta opasan za decu koja se tuda kreću, a u poslednje vreme problem kao da kulminira. Naime, za svega nedelju dana dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Na sreću, ishodi nisu bili tragični, ali stanje svakako zahteva da se nešto preduzme.

Raskrsnica je u “S” krivini, veoma nezgodna i nepregledna, posebno je za decu opasno. Plus, tuda se kreću i kamioni, lete kao rakete.

To je spojen problem, na oko 100 metara razdaljine je pružni prelaz i raskrsnica. Vozači uhvate zalet od pruge jer ništa nije posebno obeleženo. Od kako je pružni prelaz obnovljen, oni lete preko pruge i često uleću u šančeve, kao kod komšije, na primer.   

Lomili su i banderu posle pruge, a u drugu, betonsku, su udarili. Tu treba ležći policajac, trotoar za decu, kamera za taj pravac. Sada nema baš ničeg što bi makar usporilo vozila, ni pešačkog ni znaka stop.

Stavljena su dva ogledala, ali to nije dovoljno i daje lažnu predstavu da je auto dalje nego što jeste.

Ljudi inače tu brzo voze, a ima i dosta onih koji prolaze i nisu iz ovih krajeva pa ne znaju kakva je situacija. Nebezbedno je za vozila i za pešake. Ima oko 70 dece koja svakodnevno idu tuda ka školi ili iz nje.

Prelaze tako što jedan izađe na raskrsnicu, proveri da li je bezbedno i kad da znak da može, oni svi pojure da pređu – priča nam meštanin Kolara.

Kako objašnjava, meštani su se već obraćali nadležnima. Bezuspešno. Pre dve godine su sakupljali i potpise, predali peticiju Gradskoj upravi i MUP-u, ali im je odgovoreno da je sve u redu i bezbedno za sobraćaj.

Nezadovoljni tim odgovorom, kontaktirali su jednu inspektorku iz Ministarstva saobraćaja koja se zainteresovala za njihov problem.

Poslali su joj i fotografije sa lica mesta kao i one napravljene dronom jer se tako najbolje vidi celokupna situacija, a ona je sve to prosledila ovdašnjim nadležnim organima.

Šta li je sledeće i ko će reagovati, pitaju se Kolarci jer imaju utisak da su nemoćni da bilo šta promene, a neophodno je da se hitno nešto preduzme.

Sve i da je, formalno posmatrano, ovde zaista „sve u redu“, ono što je teorija na papiru je jedno, a praksa i realnost na licu mesta drugo.

I svakako da postoji način da se na ovoj raskrsnici nešto preduzme pre nego što bude još većih posledica.

Podsećamo vas da je SDCafe.rs nedavno pokrenuo rubriku prijavi problem i da nam se, ukoliko želite da skrenete pažnju na nešto važno u svom okruženju, možete javiti putem mejla redakcija@sdcafe.rs.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!