Home InfoDruštvo Sutra štrajk prosvetara

Sutra štrajk prosvetara

by redakcija1

U školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, sutra će biti obustavljena nastava, saopšteno je iz te organizacije.

Povod je nasilje kojem je bio izložen njihov kolega u Bačkoj Palanci. S.Z. (65) je zadobio teške telesne i višestruke povrede glave od strane šesnaestogidišnjeg učenika.

U Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu primljen je zbog fraktura kostiju glave i lica i hematoma, a nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći, primljen je na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja. Trenutno je na kućnom lečenju sa vidljivim povredama na telu – podsećaju iz Unije.

Zato je Glavni odbor te sindikalne organizacije doneo odluku da svi zaposleni, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije stupe u jednodnevni štrajk, u četvrtak 16. maja.

Tog dana, nastave u školama neće biti, a od 12 sati će biti održan protestni skup ispred Skupštine Republike Srbije pod nazivom „DOKLE VIŠE?“.

Štrajkački zahtevi su hitno preduzimanje mera protiv nasilja u školama, uključujući i promenu zakonske regulative i izmene Krivičnog zakonika.

Pozivamo sve prosvetne radnike, bez obzira da li su sindikalno organizovani ili ne, da učestvuju u obustavi rada i na protestnom skupu.

Takođe pozivamo nekadašnje prosvetne radnike, roditelje naših učenika i sve građane, koji žele da žive u sigurnom i bezbednom društvu da se pridruže protestu i podrže naše zahteve – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik predsednik Unije SPR Gimnazije u Smederevu, profesor Bojan Karić.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!