Home InfoŠkolstvo Naučni klub za školarce: Od srednjeg veka do Nušića

Naučni klub za školarce: Od srednjeg veka do Nušića

by redakcija1

Naučni klub Smederevo nedavno je objavio godišnji plan rada sa školarcima na nekoliko zanimljivih tema.

Predviđeno je šest projekata koji će se odvijati od ovog do narednog septembra. U fokusu je pripadnost lokalnoj zajednici i teme koje su pre svega u vezi sa Smederevom bilo da je reč o ličnostima, delima ili prostorima.

Konkretno, radi se o projektima “Sasvim prirodno”, Marine Zlatanović i Jasmine Ilić, “Vodiču u prošlost Smedereva”, Tijane Đokić, Lidije Denković i Nataše Golubović, kao i  “Srednjovekovnom skrivenom blagu”, Marine Zlatanović, Jasmine Ilić i Emilije Đorđević.

Takođe, biće realizovan i projeakt “Dimitrije i Akiba Ben”, autora Tijane Đokić, Nataše Golubović i Marijane Vasiljević.

“Magiji svetlosti” – istraživanju optičkih pojava biće posvećen projekat Milene Živković i Predraga Živkovića, dok će “U korak sa Nušićem” školarci ići uz pomoć Miljane Kravić i Ane Hranisavljević.

Kako se navodi, cilj godišnjeg programa Naučnog kluba Smederevo je promocija i popularizacija nauke, kao i razvijanje interesovanja i motivacije za učenjem, istraživanjem i bavljenjem naučnim radom.

Namera je da uz različite formate, učenicima bude omogućeno da kroz neformalno obrazovanje sagledaju nauku koja će biti promovisana na malo drugačiji, možda neočekivan način, a sve to kroz zanimljive teme i radionice.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!