Sastojci (za 16 mafina):
400g brašna
1 kašika praška za pecivo
2 kašike gorkog kakao praha
115g šećera
2 jaja
150ml slatke pavlake
150ml mleka
60ml suncokretovog ulja
175g tamne čokolade (isečene na komadiće)
175g mlečne čokolade (isečene na komadiće)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalupe za mafine.
Pomešajte suve sastojke – brašno, prašak za pecivo, kakao i šećer, pa napravite udubljenje u sredini.
U odvojenoj posudi pomešajte jaja, slatku pavlaku, mleko i ulje.
Mutite dok se svi sastojci ne sjedine.
Mešavinu ulijte u mešavinu suvih sastojaka.
Jako mešajte varjačom dok ne dobijete ujednačenu kremastu masu.
Ubacite komadiće čokolade i dobro promešajte.
Napunite kalupe skoro do vrha i pecite 20 do 30 minuta dok se lepo ne podignu.