Home InfoČitaoci pišu „Lasta“ Smederevo studentima ne priznaje uverenja sa fakulteta za povlašćenu cenu karte

„Lasta“ Smederevo studentima ne priznaje uverenja sa fakulteta za povlašćenu cenu karte

Redakcija

Nekoliko studenata iz Smedereva, sa svojim roditeljima uputilo je našoj redakciji u poslednjih par dana, pritužbe na „Lastu“ iz Smedereva zbog nepoštovanja procedure i ne izdavanja karata za prevoz na relaciji Smederevo-Beograd po povlašćenoj ceni za studente i đake.

Naime, učenici i studenti ne mogu da kupe jeftinije karte za prevoz ukoliko nemaju đačku knjižicu ili indeks. Problem se javlja zbog činjenice da veliki broj fakulteta studentima zadržava indeks u ovom mesecu zbog overe semestra i upisa nove školske godine. Izdajući im potvrdu ili uverenje koje zamenjuje indeks i koje je apsolutno validan dokaz da je dotična osoba student tog fakulteta.

„Meni se indeks, kao i indeksi mojih kolega, nalazi u studentskoj službi na fakultetu. To je njihova procedura na koju ja ne mogu da utičem. Redovno sam upisao godinu i oni su mi izdali potvrdu na kojoj sve uredno piše. Sa ovom potvrdom mogu da overim zdravstvenu knjižicu, mogu da uradim sve što mi je potrebno, samo iz nekog razloga ne mogu da kupim studentsku kartu do Beograda.“-govori nam naš sagovornik inače student treće godine Beogradskog univerziteta.

„Sve službe i javne ustanove naročito u Beogradu prihvataju ovu potvrdu kao validan dokaz. Ne vidim razlog zašto gospođe na šalteru koje rade u „Lasti“ u Smederevu ali i njihov šef ovaj dokument ne prihvataju. To jednostavno nije u redu.“ – dodaje ovaj student.

Svaki dokument izdat i pečatiran od strane neke ustanove predstavlja validan dokaz te ustanove. Što znač, da ako fakultet garantuje i tvrdi da je dotična osoba student tog fakulteta, ko je zaposleni u Lasti da ne postupi po toj uredbi i izda jeftiniju kartu? Kako je moguće da samo zaposleni „Laste“ u Smederevu mogu da menjaju i sami donose odluke o tome kome hoće a kome neće da izdaju studentsku kartu?

Verujemo da je ovo neki birokratski nesporazum i da će čelnici „Laste“ brzo rešiti ovu situaciju i omogućiti našim studentima da putuju po ceni koja je njima i njihovim roditeljima prihvatljivija i podnošljivija.

5 comments
1

Slične vesti

5 comments

lune vacel 18.10.2021 - 16:20

Klasilčno birokratsko ponašanje . Ne interesuje ih suština a to je dokaz da je redovan student, već formalnosti, da pokaže indeks., a svodi se na isto. Tako im je rečeno da traže i gotovo, nema odstupanjna. Na žalost, na šalterima mnogih ustanova slično je stanje. To je ono što se stalno kritikuje “odbija se…fali ti jedan papir“.

Reply
Miki 18.10.2021 - 21:13

Pa dobili su novog direktora Nešica iz Drugovca. Covek nepismen , kupio diplomu sad kada postao odbornik sns a. Inace do pre par godina imao samo treci stepen termomontera. I sad covek leci svoje komplekse nad studentima(ono sto on nikad nije bio) ali je zato ali se zato lepo uvlaci.

Reply
Bivsi student 18.10.2021 - 21:24

Nisam za i protiv. Ali, da li su studenti pokusali da priloze studentsku karticu koja se i koristi za dobijanje raznih popusta, kao sto je slucaj sa popustom cene karte? Ona je validna isto kao i indeks, tu se nalaze podaci o fakultetu, broj indeksa, ime
i prezime i godina upisa 🤔

Reply
Žika 19.10.2021 - 02:02

Smederevo – crna tačka Srbije. Gradski čelnici ne poznaju ove probleme sa prevozom – oni nikada nisu ni studirali – ili su to završili segamega on-line u K.Petra ili u komitetu . Studenti iz Smedereva, kada završe fakultete i ne treba da se vraćaju u ovu pustaru u kojoj vladaju polupismeni mediokriteti.

Reply
Desni pravnik 19.10.2021 - 11:18

Pre nekoliko godina tražila se potvrda. Onda se studenti pobunili, valjda je dovoljno da pokažemo indeks iz koga se vidi da je redovan student. To je bilo jednostavnije, ne mora u sekretarijat po potvrdu i sl. E onda ovi rekli: “Tako je, dovoljan je indeks“. Ali, ne leži vraže, sada traže samo i isključivo indeks na uvid….ili nema povlastice….He, he….ne kapiraju da je to isto….Jedno ili drugo, ista stvar, ALI niko im to nije rekao (ovima na šalteru). E pa ddobro, napišite lepo: indeks na uvid ili potvrda fakulteta. Ako mora i da se nacrta….nacrtajte, ali dajte, bre, studentima povlastice za vožnju.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!