Home InfoServisne informacije Autobuska linija do novog groblja Šeškovac tek naredne godine?

Autobuska linija do novog groblja Šeškovac tek naredne godine?

Redakcija

Centralno groblje u Smederevu, na potesu Šeškovac, koje je otvoreno pre dve godine, još uvek nije adekvatno infrastrukturno opremljeno.

Najviše primedbi građani imaju na činjenicu da do groblja ne postoji autobuska linija, tako da mnogi, posebno stariji sugrađani, imaju teškoća da obiđu večne kuće svojih srodnika.

Gradska vlast je pre dve godine bila primorana da groblje otvori, jer na Novom groblju na Carini, više nije bilo mesta za sahranjivanje. Zbog žurbe, tada nisu urađeni čak ni projekti koji bi omogućili izgradnju stajališta za autobuse.

Kako saznaje SDCafe.rs, u prethodnih osam meseci, Grad je pripremao projekat priključka saobraćajnice kod Centralnog groblja na javni put, koji nije urađen na vreme. Reč je o republičkom putu koji prolazi pored groblja, i koji je u nadležnosti Republike, a ne Grada.

Bez ovog projekta, i dozvole države, nije moguće graditi autobusko stajalište!

Zbog ovoga do danas nije uspostavljena autobuska linija do Šeškovca.

U Gradskoj upravi očekuju da će, verovatno, u prvoj polovini 2022. godine ovo biti rešeno.
Takođe, urađen je i projekat izgradnje novog  parkinga kod  groblja.

Podsetimo, Grad je od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobio 2,1 milion dinara za pošumljavanje  Centralnog groblja.
Groblje na zaobilaznici prema Železari, prostire se na 2,7 hektara, ima 2000 grobnih mesta, ali i prostora za priširenje.

 

SDCafe.rs

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!