441
Sastojci:
200g brokolija
1 krompir
1 mala glavica crnog luka
1 šargarepa
1 ili 2 stabljike celera, bez lista
1 manji paškanat
so, biber
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sečen crni luk uz povremeno dodavanje male količine vode (tek da pokrije dno šerpe). Kada je luk omekšao dodajte oljuštenu šargarepu sečenu na tanke kolutove. Dinstajte uz jedno ili dva dodavanja vode pa kad sva voda ispari dodajte cetove brokolija koje ste podelili na manje komade pa pržite uz mešanje da ne zagori. Kada je brokoli blago propržen, naliti vodu i smanjiti temperaturu za jedan stepen.
Krompir oljuštiti pa iseći na sitne kocke i dodati u čorbu. Celer i paškanat iseči na tanke kriške pa ih ubaciti u čorbu, naliti sa još vode ako je potrebno i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Čorbu treba kuvati dok se
količina vode skoro duplo ne umanji. Presuti čorbu u posudu za štapni mikser ili blender i dobro izblendirati da čorba dobije kremastu strukturu.
Servirati čorbu prelivenu jogurtom.
Prijatno! Vaša Mila!