Home Recepti Jorkširski puding

Jorkširski puding

by redakcija

Sastojci:
4 jaja
210ml mleka
130g brašna
1 kašičica soli
malo bibera
suncokretovo ulje za podmazivanje kalupa koji treba da bude jako dobro nauljen, otprilike da dno kalupa za mafine bude dobro natopljeno uljem

You Might Be Interested In

Priprema:
Rernu uključite na 230 stepeni. Kalup za mafine dobro natopite uljem i stavite u rernu da se zagreje. Dok se pleh greje, žičanom mutilicom izmutite jaja sa mlekom tako da stvarate što više mehurića. Dodajte brašno, so i biber pa dobro sjedinite da nema grudvica. U jako zagrejan i nauljen pleh (kada ga budete vadili iz rerne, biće dima) sipajte jednaku količinu smese u svaki od 12 kalupića. Stavite u rernu na 12-13 minuta ili već dok ne postanu kao što su ovde na slici. Uz kajmak, mladi luk i paradajz nećete pogrešiti sigurno 🙂

Prijatno. Vaša Mila.

http://www.milinkuvar.com/

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!