Home Recepti Jorkširski puding

Jorkširski puding

redakcija

Sastojci:
4 jaja
210ml mleka
130g brašna
1 kašičica soli
malo bibera
suncokretovo ulje za podmazivanje kalupa koji treba da bude jako dobro nauljen, otprilike da dno kalupa za mafine bude dobro natopljeno uljem

Priprema:
Rernu uključite na 230 stepeni. Kalup za mafine dobro natopite uljem i stavite u rernu da se zagreje. Dok se pleh greje, žičanom mutilicom izmutite jaja sa mlekom tako da stvarate što više mehurića. Dodajte brašno, so i biber pa dobro sjedinite da nema grudvica. U jako zagrejan i nauljen pleh (kada ga budete vadili iz rerne, biće dima) sipajte jednaku količinu smese u svaki od 12 kalupića. Stavite u rernu na 12-13 minuta ili već dok ne postanu kao što su ovde na slici. Uz kajmak, mladi luk i paradajz nećete pogrešiti sigurno 🙂

Prijatno. Vaša Mila.

http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti