Home InfoČitaoci pišu Godominci preuzeli inicijativu i sredili svoje igralište

Godominci preuzeli inicijativu i sredili svoje igralište

Redakcija

Nekada veoma lepo i sređeno naselje, na prelepom mestu, urbano koncipirano danas ne izgleda ni nalik onome kao pre dvadesetak godina. Naselje Godomin, na samo par kilometara od centra grada, danas izgleda kao iz apokaliptičnih filmova. Pored napuštenih, ruiniranih zgrada nekadašnjeg poljoprivrednog giganta Godomin, tu se nalazi i najveća gradska deponija koja egzistira u koritu reke Jezave (o ovome u nekom drugom tekstu), preteći da zatrpa celo naselje, ugrožavajući ljude koji ovde žive.

Međutim u ovom naselju ima ljudi koji žele nešto da promene i urade nešto lepo i korisno.

Igralište koje je godinama bilo zapušteno, neodržavano i zaraslo u korov, više ne izgeleda tako.
Naime, grupa entuzijasta se okupila oko ideje i sredila igralište za sebe i svoju decu.

„Igralište je godinama zapušteno, uraslo u korov a naša deca nemaju gde da se igraju. Nikome ovo nije nadležnost, kako su nam rekli, pa smo morali sami da preuzmemo inicijativu.“ -kaže za SDCafe Dušan Đorđević jedan od inicijatora ove ideje.

„Komšije su sakupile novac, ko je koliko mogao i prionuli smo na posao. Okosili sav korov, ogradili igralište, ofarbali, počistili, napravili ljuljaške, klupe i postavili kante za đubre. Ovde nije bilo ničega, nije moglo da se prođe, zmije su išle po fudbalskom terenu.“ – dodaje Dušan.

Ovaj sjajni prostor na ulazu u naselje Godomin ima košarkaški teren, teren za mali fudbal, kao i terena za odbojku odnosno tenis.
„Mi smo uradili šta smo mogli, napravili smo inicijalne uslove za dečiju radost. Bilo bi idealno kada bi nam neko od nadležnih pomogao oko sređivanja. Bilo bi dovoljno da komunalno preduzeće dolazi da kosi i održava ovaj prostor a ne da zaobilaze i preskaču.“ – zaključio je Đorđević.

Ovo je odličan primer kako udruženi građani mogu da promene i urade nešto dobro za sebe i svoj komšiluk.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!