Home Info Sastanak sa nekadašnjim radnicima Godomina

Sastanak sa nekadašnjim radnicima Godomina

redakcija

Nakon sastanka predstavnika nekadašnjih radnika Godomina sa rukovodstvom Grada Smedereva, saopšteno je da Grad Smederevo podržava sve opravdane zahteve radnika Godomina.

Dogovoreno je da pri zapošljavanju radnika u novim poljoprivrednim preduzećima koja se osnivaju na teritoriji Grada Smedereva, prednost imaju bivši radnici Godomina i njihova deca.

Grad će uspostaviti komunikaciju između Agencije za privatizaciju i stečajnog upravnika Godomina, a stručne službe će pomoći u logistici, sa ciljem što skorijeg okončanja stečajnog postupka.

Što se tiče zapošljavanja bivših radnika Poljoprivrednog kombinata Godomin, lokalna samouprava već dugo brine o njima. U tom cilju je budući investitor, Poljoprivredno preduzeće KUL Fud, koji je kupio zemljište na teritoriji Grada Smedereva, zatražio pomoć u obezbeđivanju stručne radne snage u oblasti poljoprivrede.

Gradsko rukovodstvo je predložilo da prilikom budućeg upošljavanja radnika u ovoj oblasti, prednost imaju nekadašnji radnici Godomina.

Reč je o podizanju novih zasada kajsija, trešanja i grožđa u Vodnju, a vrednost investicije je 10 miliona evra.

Gradska uprava će takođe biti u stalnoj komunikaciji sa radnicima Godomina, a već tokom sutrašnjeg dana oni će biti u mogućnosti da u pisanoj formi dostave sva pitanja na koja traže odgovore.

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!