Home InfoEkologija Gorela gradska deponija, grad bio preplavljen dimom

Gorela gradska deponija, grad bio preplavljen dimom

redakcija

Sinoć je pre 19h primećen požar na najvećoj gradskoj deponiji u Godominu.
Požar se proširio na celokupnu deponiju koja se prostire na nekoliko hektara sa brdima otpadnog smeća, koje se tu deponuje godinama. Oko 19h pripadnici vatrogsne jedinice su sa nekoliko vozila počeli da gase požar. Veliki i gusti dim proširio se na ceo grad.  Kako saznajemo pepeo i dim su stigli do svih delova grada.
Razlog izbijanja požara je nepoznat.

Na samo par kilometara od centra Smedereva nekada u prelepom delu plodnog Godominskog polja smeštena je gradska deponija, koja ne ispunjava ni osnovne standarde.
O saniranju ove deponije i rešavanju ovog ozbiljnog problema, se govori jedino pred izbore, a nakon toga ništa.

Ovaj problem bi morao da se rešava što pre jer je ovo samo jedna oppomena možda neke buduće ekološke katastrofe.

Pogledajte video:

video: SDCafe.rs / Ranko Pavlović

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Ivica Savić 22.09.2020 - 11:33

Projekti za novu deponiju su završeni još 2005. i od tada Jasni i sličnima nije palo na pamet da započnu gradnju nove sanitarne deponije. Ovo brdo sa naslagama višim od 40m je prepuno plinova koji mogu da izazovu i veliku eksploziju što se već dešavalo u svetu na sličnim deponijama. Lokacija za novu deponiju je upropašćena a stići do nove lokacije i građevinske dozvole je put od najmanje 3-4 godine, pa tek gradnja, pa sad zamislite šta nas čeka. Ovako kaljavi žele da nas uvedu u Evropu!

Reply
Plavi+ 30.09.2020 - 09:35

Razne vlasti se zadužuju za razno -razne tzv. projekte, pare potroše na gluposti, a ovakvi problemi ostaju nerećeni. I nije sve u parama, već mora da postoji i dobra (politička) volja. Ali ovi lokalni vlastodršci, koji su došli u SD da bi posle otišli u BG, ili nepolje – ne brinu o zagađenju i ćistom vazduhu. Obzirom na njiihovo obrazovanje (čast izuzecima), mislim da o ekologiji i zaštiti životne sredine – vrlo malo znaju.
I zato smo tu-gde smo ! Da se nebi pogušili – Smederevci dajte se u konkretne akcije !

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!