Home Recepti Cupcakes sa belom čokoladom i marmeladom od crne ribizle

Cupcakes sa belom čokoladom i marmeladom od crne ribizle

redakcija

Sastojci:

200g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
11og bele čokolade, otopljene
60g putera, sobne temperature
120g smeđeg šećera
180ml mleka
2 jajeta
marmelada od crnih brisnica, ili bilo koja po vašoj želji
50g putera
200g šećera u prahu
3 kašike mleka

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U posebnoj žiniji mutite puter i šećer dugo, dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje a za njima i rastopljenu čokoladu. Brašno i mleko sipajte naizmenično, muteći sve vreme. Rernu zagrejte na 180 stepeni i postavite papirne korpice u pleh za pečenje mafina. Ravnomerno
rasporedite testo u korpice pa pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni. Kada su pečeni, stavite ih na žicu da se dobro ohlade. Ohleđene kolače izbušite po sredini malim nožem ili spravicom za čišćenje jabuka od semenki (ono što liči na spravicu za čišćenje paprika, samo je manje :)). U udubljenja sipajte marmeladu. Butter cream napravite tako što ćete omekšali puter mutiti mikserom na najjačoj brzini uz postepeno dodavanje mleka i šećera u prahu. Mutite dok krem ne pobeli. Ako je potrebno dodajte još šećera ili još mleka. Butter cream sipajte u špric pa ukrasite cupcakes po želji.

Prijatno.
http://www.milinkuvar.com/

0 komentara
0

Slične vesti