Home Info Naloženo rušenje skladišta TNG

Naloženo rušenje skladišta TNG

by redakcija

 Investitoru LPG “Petrol Beograd”, koji gradi skladište tečnog naftnog gasa sa 20 podzemnih rezervoara kapaciteta 3.000 kubnih metara bez građevinske dozvole, inspekcija je naložila rušenje svih bespravno podignutih objekata.

Pod pritiskom javnosti, građevinska inspekcija koja je, po svemu sudeću, imala nameru da progleda kroz prste investitoru, u samo tri dana donela je dva različita rešenja – najpre o obustavljanju radova, a potom o rušenju objekta.

Iako je inspekcija navodno utvrdila da su postvaljena tri rezervoara, na gradilištu je pod zemljom već ukopano 20, o čemu su “Novosti” već pisale.

I dok u nadležni u gradu ćute o ovoj temi, u Ministarstvu građevine potvrdili su “Novostima” da će objekat biti srušen.

– Uvidom na terenu od strane inspekcije, 31. oktobra utvrđeno je da je izvedeno 20 rezervoara. Opštinski građevinski inspektor je 1. novembra doneo rešenje kojim se nalaže uklanjanje svih izvedenih bespravnih radova na predmetnoj parceli – kaže Nikola Jovanović, iz Ministarstva građevine i urbanizma.

Jovanović navodi i da “Petrol” nije podneo Ministarstvu građevinarstva i urbanizma zahtev za izdavanje građevinske dozvole, iako je jedino ovo ministarstvo nadležno da dodeli građevinsku dozvolu za ovakvo skladište.

Investitor ima lokacijsku dozvolu za gradnju tri rezervoara po 150 kubika, koju je izdala nadležna gradska služba.

Inače, tek posle prijave građana MZ Plavinac Republičkoj građevinskoj inspekciji, i dva meseca od početka posla, smederevska građevinska inspekcija je zaustavila je radove 28. oktobra.

GRAĐEVINSKA DOZVOLA?

ZA skladišta nafte, gasa i naftnih derivata kapaciteta preko 500 tona građevinsku dozvolu izdaje jedino Ministarstvo građevine. Investioru ovom ministarstvu, kako nam je potvrđeno, nije podneo zahtev, dok na tabli na gradilištu piše da građevinska dozvola postoji i da je rešenje br. 351-274/2013-08.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!