Home InfoČitaoci pišu Apsurdna situacija, podignuta rampa a voz prolazi!

Apsurdna situacija, podignuta rampa a voz prolazi!

by Redakcija

Jedan od naših sugrađana poslao je našoj redakciji današnju fotografiju na kojoj se jasno vidi kako voz prolazi kroz pružni prelaz „kod Želvoza“, u Smederevu , a rampa koja bi trebalo da upozorava i zaštiti pešake i vozila stoji podignuta. Fotografija je po tvrdnji autora nastala danas oko 10:45h.

Apsurd o kome pišemo već godinama je jenjava, već kako stoje stvari situacija sa pružnim prelazima u našem gradu i prigradskim naseljima postaje sve opasnija i drastično gora.

Pre samo dve nedelje smo imali strašnu nesreću u kojoj je nastradalo dete od svega tri godine.

Ovakve neverovatne situacije su se već dešavale u našoj opštini a SDCafe.rs je o tome izveštavao.
Imali smo situaciju u Ralji i to više puta.

Pitanje koje se nameće jeste da li je moguće da se ovakve stvari dešavaju u 21. veku, da ljudi ginu i da niko ništa ne preduzima po tom pitanju. Da li su rampe skuplje od ljudskih života?

 

Foto: N.J.

Slične vesti

3 comments

Ivan 11.12.2021 - 21:44

Nisu u pitanju rampe nego nepažnja vozača kada prelaze prugu. I nije voz naleteo na njih nego su oni naleteli na voz. Železnički saobraćaj ima jasna pravila i ona se poštuju kao i drumskom saobraćaju. Dakle ako rampa ne radi, mašinovođa je dužan da zaustavi kompoziciju pre pružnog i drumskog ukrštanja da zvučnim signalom naglasi svoj prolazak i laganim gasom nastavi dalje. Tako da ne ispravnost rampe u nekom trenutku nije problem. Kao i svaka tehnika može da se pokvari (kao i semafori na drumskim raskrsnicama, pa se saobraćaj odvija po drugim pravilima, saob.znakovima i dr.). Ta rampa inače radi normalno svakodnevno i nije problem. Drugo ovo je možda kompozicija koja je izlazila ili ulazila u krug fabrike Želvoz, pa se tada rampa ne spušta ali se manevar obavalja usporeno i sa opreznošću i prusustvom pružnih radnika.
Samo je dovoljno kad prelazite prugu da stanete na znak stop i pogledate u oba pravca, ništa više. Prosto zar ne?!

Reply
Joe 15.12.2021 - 14:41

Kod nas ne može ništa da bude prosto zar ne? Ivane nalupetao si se i ostao živ.

Reply
Alelsandar 24.01.2022 - 13:48

Zesce se nalupetao, malo je hteo da zvuci mudro al nije mu poslao za rukom 😂

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!