Home InfoHronika Zbog obljube devojčice sveštenik u pritvoru

Zbog obljube devojčice sveštenik u pritvoru

by redakcija

Određen jednomesečni pritvor svešteniku M.Đ.(56) iz Pločica kod Kovina, osumnjičenom za obljubu nad detetom. Duže vreme se sumnjalo da je pop seksualno iskorišćavao devojčice koje su dolazile na bogosluženja ili pevale u crkvenom horu.

Više javno tužilaštvo u Smederevo odredilo je jednomesečni pritvor svešteniku M.Đ.(56) iz Pločica kod Kovina osumnjičenom za obljubu nad detetom. Sveštenika je uhapsila pančevačka policija koja ga tereti za obljubu dvanaestogodišnje devojčice iz tog sela. Sumnja se da je devojčicu obljubio u svojoj kući.

Inače, kako nezvanično saznaju Novosti, u selu se duže vreme sumnjalo da je pop seksualno iskorišćavao mlađe osobe ženskog pola koje su dolazile na bogosluženja ili pevale u crkvenom horu. Sumnja se da je nesretnu devojčicu terao i da ga oralno zadovolji.

Nije poznato kako je sveštenik dolijao.

M.Đ je u svojstvo osumnjičenog u petak saslušan u Tužilaštvu u Smederevu, a sudija Višeg suda za prethodni postupak mu je odredio pritvor. Na saslušanje je došao u civilu, kažu u Tužilaštvu, i negirao optužbe da je obljubio devojčicu.

Za krivično delo obljuba nad detetom zaprećena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!