Home Info Načelnik Cokić duguje 2000 evra za zakup opštinskog stana

Načelnik Cokić duguje 2000 evra za zakup opštinskog stana

by redakcija

Radoslav Cokić iz Smederevske Palanke, novi načelnik Podunavskog upravnog okruga, duguje više od 2.000 evra za zakup stana koji mu je dodeljen na korišćenje u vreme kada je bio presednik ove opštine. Ugovor je potpisan u januaru 2007. na 5 godina, a Cokić je stan napustio tek u septembru prošle godine. Prema računici, od skoro sedam godina koliko je proveo u stanu, zakup je platio za samo dve i po godine.
-Za stan od 61 kvadratni metar, u potkrovlju zgrade u Šulejićevoj ulici, u centru Palanke, mesečna zakupnina bila je 58 evra. Isplaćeno je 1.977 evra, a neizmireno dugovanje je 2.176 evra – navedeno je u odgovoru, koji je prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, stigao iz palanačke lokalne samouprave. Nadležni ističu da će, ukoliko nakon opomene Cokić ne izmiri zaostala dugovanja prema opštinskom budžetu, biti prinuđeni da tuže bivšeg predsednika i tako naplate potraživanja.

Cokić nije želeo da odgovara na pitanja “Smederevskih” na ovu temu, obećavši da će se tim povodom zvanično oglasiti nakon postavljenja na novu funkciju, od kada je prošlo punih mesec dana.
-Dug nije toliki, računali su i period dok taj stan nisam vratio. I oni meni duguju 3.000 evra za odborničku platu. Kad oni meni plate, možda i ja platim njima – kratko je prokomentarisao  Cokić.
U odgovoru koji nam je prosleđen iz opštinske uprave u Smederevskoj Palanci, navedeno je da u dug nije uračunato dodatnih godinu i po dana koje je Cokić  i posle isteka ugovora proveo u stanu.  

Radoslava Cokića je za načelnika Podunavskog upravnog okruga postavila Vlada Srbije 17. januara na predlog Ministarstva pravde i državne uprave. Na dužnost je stupio 14. Februara. Na pitanja “Smederevskih” po kom osnovu i kriterijumu je, bez konkursa, Cokić postavljen na ovu poziciju, iz Ministarstva pravde i lokalne samouprave odgovaraju da je reč o prelaznom rešenju.
-Imenovani je postavljen na dužnost kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje i rad Upravnog  okruga, do ispunjavanja zakonskih pretpostavki za popunjavanje tog mesta putem konkursa.
OD AFERA DO CD-a
U vreme dok je bio predsednik opštine Smederevska Palanka, Radoslav Cokić je povezivan sa aferom rekonstrukcije dva WC-a u osnovnoj školi „Brana Jevtić“ u selu Kusadak, koja je koštala neverovatnih 47.000 evra, iako je prvobitnim ugovorom o adaptaciji za taj posao bila ugovorena znatno niža cena. Tada su, zbog sumnje u korupciju, uhapšeni direktor, član školskog odbora i administrativni radnik škole, ali i vlasnik privatnog preduzeća koje je izvodilo radove. U ovom slučaju ukupno je privedeno 10 osoba. Novi načelnik okruga svojevremeno se potvrdio i kao pevač. Naime 2006. godine snimio je CD narodnih pesama. Zbog brojnih skandala tokom predsednikovanja, bio je raspisan i referendum za njegov opoziv.
UGOVOR ZAKUP STANA COKIC
Cokić je od 2004. do 2008. godine bio predsednik opštine Smederevska Palanka, a nakon toga i četiri godine odbornik grupe građana “Radoslav Cokić za predsednika”. Od decembra 2008. Radio je kao šef Šumske uprave u Smederevu. Prošle godine u maju postavljen je za savetnika gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, bez dodeljenog resora.

 

Jelena Vasiljević

Izvor: Smederevske novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!