Home Info Smederevac u Sočiju

Smederevac u Sočiju

by redakcija

Na nedavno završenim XXII Zimskim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama koje su održane u ruskom primorskom gradu Sočiju, i Smederevo je imalo svog predstavnika. Kao što smo i ranije objavili u našim predhodnim tekstovima, naš sugrađanin Nenad Ilić putovao je u Soči i bio deo Paraolimpijskih igara koje su održane od 07. – 16.marta ove godine. Svoje učešće na ovogodišnjim igrama uzelo 575 sportista iz 45 zemalja, dok je Srbiju predstavljao skijaš Jugoslav Milošević koji se takmičio u slalom i veleslalomu.

Pored toga, Nenad je bio i deo kampa “Generations For Peace” koji je okupio delegate iz osam različitih zemalja: Bosne i Hercegovine, Gruzije, Rusije, Kirgistana, Turkmenistana, Jordana, Makedonije i Srbije. Za one koji nisu upoznati sa radom ove organizacije pomenućemo da je “Generations for Peace” međunarodna organizacija koja je osnovana 2007. godine od strane NjKV jordanskog princa Fejsala al Huseina, koja ima za cilj da kroz sport osposobljava lidere da budu nosioci promena i da aktivnostima u sadašnjosti doprinesu budućem razvoju mira.

Nenad je bio predstavnik  ispred Olimpijskog komiteta Srbije kao član Omladinskog saveta Srbije (komisije za mlade Olimpijskog komiteta Srbije) koji je prethodno prošao intenzivnu obuku sa ciljem da na pravi način predstavi Srbiju i Olimpijski komitet Srbije na ovom kampu zajedno sa svojim kolegama.

“Prava je čast i privilegija biti deo ovako velikog sportskog spektakla. Kada imate prilike da prisustvujete ceremoniji otvaranja, i da osetite tu atmosferu koja vlada među svim tim ljudima i sportistima, bukvalno možete da osetite kako jedan grad živi u duhu olimpizma.Ovom prilikom zahvaljujem se i Gradu Smederevu koji mi je i ovoga puta izašao u susret, i u određenoj meri pomogao da budem deo Olimpijskih igara” – rekao je Nenad Ilić za SDCafe, koji je da podsetimo čitaoce, u prethodnoj godini bio i deo Univerzijade koja je održana u ruskom gradu Kazanju.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!