Home Recepti Vafli

Vafli

redakcija

Sastojci, za 10 vafla:

2 jajeta
430 ml jogurta
60 ml ulja
235 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika šećera
1/4 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
dodatak po želji: šlag, voće, sirup od borovnice

Priprema:

Uključite aparat za vafle da se dobro zagreje dok pripremate smesu. Jaja penasto umutite mikserom. Dodajte jogurt i jaja pa sjedinite. Zatim, dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu i so. Razmutite tek toliko da se sastojci ravnomerno rasporede. Ako ostanu grudvice, nije strašno. Gotovu smesu ulijte u dobro zagrejan aparat za vafle, zatvorite i pecite 3-5 minuta (u zavisnosti od aparata) ili dok vafli ne dobiju zlatno smeđu boju. Za moj aparat važi pravilo da su vafli gotovi kada iz njega počne da izlazi para. Ispečene vafle je najbolje da ređate na rešetku za hlađenje kako bi što duže ostali hrskavi. Ukoliko ih ređate na tanjir, odmah će omekšati. Služite ih servirane sa voćem, šlagom, sladoledom, sirupom ili medom…

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!