Home ZanimljivostiTehnologija Uskoro zbogom onlajn lozinkama?

Uskoro zbogom onlajn lozinkama?

by redakcija

Pamćenje niza slova i brojeva kao pristupne lozinke izgleda da će u vrlo bliskoj budućnosti biti prošlost, jer Google pokušava da uvede princip po kojem će se uređajima i internetu pristupati pomoću satova ili delova našeg tela.

 

U budućnosti izgleda da uopšte nećemo morati da pamtimo bilo koju lozinku za pristup uređajima, internetu ili mobilnim aplikacijama i to će izgledati kao neka vrsta arhaičnog ponašanja. Prijavljivanje na različite naloge i uređaje će tako postati nešto o čemu nećemo više toliko misliti, jer će se sigurnosne mere biti ugrađene u tehnologiju koju koristimo – nosive stvari poput satova, piše BBC. 

Kao jedna od članica tima "Unajmljenih hakera" Pariza Tabriz vodi jedan tim inžinjera u Googleu koji radi na unapređenju sigurnosti u kompaniji, a njen posao između ostalog podrazumeva i pronalazak tehnologije koja će omogućiti lakši i sigurniji pristup našim omiljenim uređajima i sajtovima, bez ikakvog ugrožavanja sigurnosti. 

Poznata pod nadimkom "Princeza sigurnosti" ona sa svojim timom već ima viziju sveta bez lozinki, koje će biti zapravo inkorporirane u stvari koje svakodnevno nosimo sa sobom, poput satova, pa čak i nekih delova naših tela koje bi, kako tvrdi, takođe mogli da posluže toj svrsi. 

Bližimo li se potpuno novoj eri u zaštiti podataka? 

Izvor: BBC

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!