Home InfoHronika U Rusiji radio mesec dana za 40 evra

U Rusiji radio mesec dana za 40 evra

by redakcija

Umesto 1.400, plaćeno mi je samo 40 evra, morao sam da pozajmim novac za avionsku kartu kako bih se vratio u Srbiju!

Tako priča Valjevac Zoran Sredojević nakon što se vratio s rada u Sankt Peterburgu optužujući za prevaru posrednicu iz Smedereva, preko koje je s još 14 ljudi otišao na rad u Rusiju.
 
Sredojević kaže da je s tim radnicima iz nekoliko gradova angažovan na izgradnji stambeno-poslovnog centra u Sankt Peterburgu, te da mu je bila obećana mesečna zarada od 1.400 evra. 
 
Nakon mesec dana rada, kako kaže, dobio je samo 40 evra i bio prinuđen da pozajmi pare za avionsku kartu, kako bi se iz Rusije vratio u Valjevo.
 
– Posrednica, koja je ugovorila posao, obećala nam je da ćemo odmah dobiti akontaciju od 200 evra kako bismo imali za kupovinu hrane, jer je aranžman imao ugovorena dva obroka. Taj novac nismo dobili, kao ni platu, a na kraju smo zbog neplaćenog računa bili izbačeni iz hostela gde smo bili smešteni – tvrdi Sredojević.
 
On optužuje Galinu Nikolić, vlasnicu firme „Afl privat investment“ iz Smedereva, koja je, kaže, odmah po njihovom dolasku pre mesec dana u Rusiju, promenila uslove angažmana.
 
Galina Nikolić demantuje njegove optužbe objašnjavajući da su Sredojević i njegove kolege ostali bez zarade „jer su ranije napustili gradilište, a normu nisu ispunili“.
 
– Bilo im je obezbeđeno odelo za rad, kao i smeštaj u hostelu 24 sata dnevno, dva obroka i prevoz do gradilišta. Nažalost, cena rada je morala da bude promenjena zbog skoka evra. Akontaciju je trebalo da dobiju 25. novembra, međutim, oni su napustili gradilište – tvrdi Galina Nikolić.

P. Vujanac

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!