Home Info Zdravstvena inspekcija u bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci

Zdravstvena inspekcija u bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci

by redakcija

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja započela je kontrolu rada Opšte bolnice „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci nakon  sumnji u  nezakonitosti i korupciju.
 
Posle ozbiljnih međusobnih optužbi na relaciji novo i bivše rukovodstvo bolnice, crtu je odlučilo da podvuče Ministarstvo zdravlja. Na adresu ministarstva stigla je anonimna prijava o navodom nesavesnom radu direktora, a inspektori će proveriti ima li mesta optužbama.

Pre nešto više od mesec dana, Upravni i Nadzorni odbor bolnice „Stefan Visoki“ od Ministarstva zdravlja tražili su smenu v. d. direktora bolnice dr Gorana Bogdanovića optužujući ga za nesavestan rad, samo tri meseca od njegovog imenovanja na ovu funkciju.

Nadzorni odbor je predložio smenu dr Bogdanovića, kako je obrazloženo, „zbog niza propusta i delovanja mimo zakona”. Direktor bolnice, međutim, brani se izjavama da su optužbe neosnovane, i  tvrdi da su prekoračene granice nadležnosti organa bolnice zahtevom za njegovo razrešenje. 
Novo rukovodstvo, na čelu sa dr Bogdanovićem, odgovara i kontraoptužbama kako je bivše rukovodstvo nenamenski trošilo novac, gostujućim lekarima plaćalo enormne honorare i do 150 hiljada dinara dnevno, kao i da je bilo nezakonite nabavke opreme. Pominju se milionske cifre date za medicinsku opremu od koje je neka, čak, kupljena neispravna. 
Dr Goran Bogdanović član je SNS i predsednik Saveta za zdravstvo OO SNS u Smederevskoj Palanci.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!