Home InfoDruštvo Tom i Dzeri cenzurisan zbog navodnog rasizma

Tom i Dzeri cenzurisan zbog navodnog rasizma

redakcija

Studio ”Vorner Bros” odlučio je da na novoj DVD kolekciji crtanog filma "Tom i Džeri" izostavi dve epizode zbog rasizma. Obožavaoci ovog crtanog filma ljuti su zbog ove odluke.

 

Za ”Vorner" dve epizode su "sporne" i to "Casanova Cat" iz 1951. godine i "Mouse Cleaning" iz 1948. godine u kojima su mačak i miš prikazani zacrnjenih lica, piše "Dejli mejl". 

Obožavaoci ovog legendarnog crtanog filma besni su jer su ove dve epizode označene kao neprimerene i uklonjene iz najnovije DVD kolekcije. 

Na drugom delu zlatne kolekcije trebalo je da se nađu sve epizode poređane hronološki. Iako se DVD još nije našao u prodavnicama, obožavaoci koji su preko Amazona unapred naručili kolekciju ostavili su brojne negativne komentare, a na Fejsbuku se pojavila i grupa "Oslobodimo zabranjene crtaće Tom i Džeri". 

Portparol kompanije WB izjavio je da studio smatra da su pojedini delovi crtanih filmova neprimereni. Hana i Barbera napisali su, producirali i režirali 114 kratkih filmova s Tomom i Džerije između 1940. i 1957. godine, a originalna serija osvojila je sedam Oskara. 

Pogledajte epizode koje su "sporne".

 

Izvor: dailymail

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!