Home ZanimljivostiUmetnost Srpski umetnik kojeg „The Prodigy“ obožavaju

Srpski umetnik kojeg „The Prodigy“ obožavaju

by redakcija

Članovi benda The Prodigy odlepili su na njegove džinovske mrave, na čuvenom Burning man festivalu "posadio" je svog gvozdenog čoveka, a vi ga svakodnevno možete sresti u Ciglani, koja zbog njega važi za jedno od najneobičnijih mesta u gradu. Upoznajte Viktora Kiša.

 

Ako po beogradskim kafićima i klubovima vidite nesvakidašnje skulpture od gvožđa i metala, najverovatnije su delo Viktora Kiša. Da ne bi više ukrašavao tuđe lokale, pre dve godine otvorio je „Ciglanu“ i svojim radovima pretvorio ovaj klub u najautentičnije urbano mesto u Beogradu, a za 24sata.rs ispričao je šta ga inspiriše kao i ko sve voli njegovu umetnost.


 
– Sarađivao sam sa momcima iz sastava "The Prodigy". Oni su ekstra momci, totalno su normalni i prizemni, iako su tolike zvezde. Kad sam bio u Londonu, posle njihovog nastupa na Egztu, totalno su me oborili s nogu. Sačekali su me, ugostili i upoznali sa londonskim umetnicima i to je bilo svarno neverovatno iskustvo za mene. Naravno, svakom od njih sam poklonio po neku skulpturu. Za njihov nastup na Egzitu sam, na primer, pravio čoveka koji gazi po kolima i velike mrave za njihov nastup, jer im je to zaštitni znak – kaže Kiš.

Radio je za brojne festivale u regionu, a kaže da je najviše ponosan na skulpturu koju je napravio na „Burning man“-u u Americi.
 
– To je festival koji se održava u pustinji Nevade i stvarno je nešto potpuno drugačije od svega. Mnogi umetnici donose svoje skulpture na taj festival i pobadaju ih pesak, tako dajući doprinos celoj priči. Ove godine smo to uradili i nas četvorica. Misija je bila da odemo i dobro se provedemo, a usput da napravimo i skulpturu. Napravili smo ogromnog gvozdenog čoveka koji svoju glavu baca u pesak. To je to,misija zavrsena. Ove godine idemo ponovo, tamo nam je sad druga kuća.

Izvor: 24 sata

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!