Home InfoČitaoci pišu Saobraćajna inspekcija pre tri godine donela uredbe ali ih niko ne sprovodi!

Saobraćajna inspekcija pre tri godine donela uredbe ali ih niko ne sprovodi!

by redakcija

Ulica Vojvode Stepe je jedna od najdužih i najprometnijih ulica sa velikom frekventnošću u gradu gde se vozi velikim brzinama. Naročito brzo naši sugradjani voze u smeru od Carine ka centru. Ni jedan pešacki prelaz nema svoju pravu svrhu i ne služi nameri, jer je ulicu nemoguće preći, niko neće da stane i propusti pešake. Takodje ljudima koji žive u Bilćkoj ulici i imaju automobile, otežano je uključivanje u saobraćaj, jer se uličica nalazi iznad krivine, kod prodavnice keramike, a preglednost je nikakva. Zbog navedenih probelema, stanovnici ove ulice podneli su molbu saobraćajnoj inspekciji da se na krivini postave ležeći policajci i ogledala za bolju preglednost. Još daleke 2009. godine saobraćajna inspekcija je dala zeleno svetlo za ove radove. Molba je usvojena, doneto je rešenje o postavljanju zvučnih vibracionih traka, preko kojih vozači moraju da uspore. Medjutim, to do danas nije odradjeno, a saobraćajne nezgode su u poslednje vreme česte baš u tom delu ulice. 


Ne tako davno je taksista udario u betonsku banderu preko puta autobuskog stajališta, upravo zbog neprilagodjene brzine. 

Gradjani ovog naselju su  poslali jos jednu molbu o postavljanju ogledala za vozače Bilećke ulice i na tu molbu je doneto rešenje o usvajanju postavljanja ogledala. 

Naravno, ni to nije do danas uradjeno! Saobraćajna inspekcija je izlazila na teren i uvidela opravdanost njihovih molbi. Postoje pravosnažna rešenja ali je to u gradu Smederevu nedovoljno da bi se nesto uradilo. 

Na fotografiji 1 vidi se izlaz iz Bilecke ulice na ulicu Vojvode Stepe. Zbog krivine, ukljucivanje u saobracaj je otezano, usled smanjene vidljivosti. Usvojen predlog o postavljanju zvucnih vibracionih traka, na samoj krivini, ispred pesackog prelaza, koji ce se videti na sledecim fotografijama. Takodje, usvojen predlog o postavljanju ogledala.

Na fotografiji 2 je sporni pesacki prelaz gde je nemoguce preci ulicu, vozi se brzo. Pesacki prelaz je na samoj krivini.

Na fotografiji 3 je pesacki prelaz kod teretane, koji je takodje nemoguce preci, jer niko ne zeli da propusti pesaka na pesackom prelazu.

Na fotografiji 4 je pesacki prelaz kod zgrada Miloja Djaka, koji je nemoguce preci.

Ovom prilikom SDCafe apeluje na nadležne službe, zajedno sa žiteljima ovog naselja, da sprovedu donesene zakonske uredbe i obezbede neophodne zaštitne mere, kako ne bi imali nove vesti u rubrici hronika. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!