Home InfoHronika Rad u „hladovini“

Rad u „hladovini“

by redakcija

Tropske vrućine koje su zahvatile naše krajeve ovih dana neki zaposleni u specifičnim uslovima nisu ni osetili. Zaposleni u smederevskoj hladnjači „Voćar-Escargota“ rade na temperaturi od – 30 stepeni.

Fabričke hale, pekare ili radovi u polju ovih vrelih dana mesta su na kojima moraju da budu samo oni koji od tog rada zarađuju i žive. Postoje i radna mesta na kojima sunčeve toplota nije dobrodošla.

Šezdesetogodišnja Rajna Stokić radnica je „Voćar-Escargota“ u Smederevu i već petnest godina radi u rashladnim komorama u kojima je temperatura od -20 do – 40 stepeni.

Rajna kaže da se navikla na uslove niskih temperatura i da joj to ne smeta kao i da nikada nije imala ni kijavicu ni grip.

„Pre ulaska u hladne komore postepeno se aklimatizujem, a ovaj posao ne bi menjala za neki drugi“, kaže Rajna.

Komercijalni direktor hladnjače, Goran Janković kaže da njihova proizvodnja obrade puževa zahteva takve uslove, jer se meso puževa duboko zamrzava i transportuje krajnjem kupcu širom Evrope.

Radnice u smederevskoj hladnjači pošteđene su visokih letnjih temperatura ali je rad na temperaturama od -30, ipak, samo za one koji vole zimu.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!