Home InfoHronika Miloš Antić snimio prvi film

Miloš Antić snimio prvi film

redakcija

“Danas je završeno snimanje našeg prvog filma pod tehničkim nazivom “Frizbi 2”. Na snimanju filma, koje je završeno za jedan dan, učestvovalo je nas osmoro. Brzo radimo”, izjavio je scenarista i reditelj filmskog prvenca, Miloš Antić.

Posle montaže, koja će biti završena do kraja nedelje, planirana je i “svečana projekcija” na platnu ispred Kancelarije za mlade, najverovatnije narednog vikenda.

Antić je naglasio da će svako od polaznika radionice uraditi po jedan film.

Radom filmske radionice, kancelarija namerava da obogati slobodno vreme smederevske omladine, kao i da pokrene filmsku produkciju takozvanih „jeftinih filmova“.

Filmska radionica podrazumeva osnovno osposobljavanje pojedinaca za snimanje (rad sa kamerom) i montažu (rad na računaru), “uz poseban trud da se sačuva svežina i maštovitost mladih ljudi kojoj je potrebna artikulacija da bi se iskazala u njihovom budućem kratkom filmu, jer je to forma kojoj će oni davati svoj sadržaj.”

U drugoj fazi, kancelarija je predvidela usmeravanje u različite mogućnosti izbora forme (dokumentarna, eksperimentalna, animirana i igrana) što će pružiti slobodu da se svako zainteresuje po svojim afinitetima.

Takođe, polaznici imaju različite žanrovske sklonosti (komedija, akcija, horor, SF… ) pa će to pokazati u osmišljavanju svojih predloženih priča, koje će sprovoditi u delo po mogućstvu što samostalnije da bi se sačuvala autentična kreativnot i autorstvo.

Filmska radionica trenutno okuplja desetak mladih entuzijasta i radi na realizaciji nekoliko projekata, saopšteno je na sajtu Kancelarije za mlade.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!