Home InfoHronika Nastradali putar ostavio iza sebe ženu i osmomesečnu bebu

Nastradali putar ostavio iza sebe ženu i osmomesečnu bebu

by redakcija

– Nije bio pod dejstvom alkohola, to smo utvrdili alko-testom na licu mesta. U šoku posle nesreće ni sam nije znao da objasni kako nije uočio znake i kako je došlo do toga da udari radnike i kamion – kaže Marko Jocić, istražni sudija koji je prvi saslušao vozača belog „pežoa“.

Jedino čega se seća i šta je rekao u prvom iskazu datom sudiji jeste da mu je supruga, suvozač, i sama s teškim i po život opasnim povredama, koji sekund pre kobnog udara viknula: „Pazi, pazi!“.

Iz saobraćajne policije tvrde, baš kao i sudija, da su radovi bili propisno obeleženi, da su na sužavanje puta i ograničenje brzine upozoravali znaci, od kojih je prvi postavljen čak 600-700 metara od mesta gde je putničko vozilo uletelo u kamion koji su radnici utovarivali.

Vidljivost nije sporna, s obzirom na to da se sve dogodilo oko 14 sati, krivina je sasvim blaga i ne ugrožava vidik vozačima, kažu. Tek će saobraćajno-tehničkim veštačenjem biti utvrđeno da li je i kada vozač uopšte kočio, budući da je na tom delu trase kolovoz pod peskom i šoderom.

Na ovom delu puta je ograničenje 60 kilometara na sat, a sudeći po silini udara, vozilo se kretalo između 100 i 120.

U Ralji, selu blizu kojeg se u nedelju dogodila nesreća i iz kojeg je poginuli radnik „Mostogradnje“, juče je vladao muk. Još dvadesetak momaka iz ovog sela je privremeni posao našlo na radovima na autoputu, baš kao i nastradali dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Petrović.

Komšije kažu da su Petrovići stara raljska porodica, nisu od imućnih, naprotiv, poginuli Vladimir je živeo s roditeljima i ovaj šestomesečni privremeni angažman mu je bila retka prilika da nešto zaradi mimo mukotrpnog težačkog posla na selu.

– Ostavio je za sobom ženu i osmomesečnog sina. Roditelji i brat su u šoku; otišao je da radi, nešto da zaradi, a sad idu po kovčeg da ga sutra isprate na poslednji put. Otac Milosav je ogorčen na firmu za koju su radili, jer se niko nije javio da pita kako su, a kamoli da pomogne – kažu komšije Petrovića u Ralji.

Pomoć zato obećavaju iz mesne zajednice, kažu da će se oni, ako već ne niko drugi, naći Vladimirovoj porodici, kao i drugom postradalom njihovom suseljanu, dvadesetpetogodišnjaku Žarku Ristiću, koji je s teškim povredama glave odmah prebačen u beogradski Urgentni centar.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!