Home Info Toplane traže veće cene grejanja

Toplane traže veće cene grejanja

by redakcija
Smederevo je bilo domaćin sastanka Poslovnog udruženja toplana Srbije.

Razgovarano je o ceni grejanja i pomoći kraljevačkoj toplani i gradu Kraljevu. Zaključeno je  da sve članice njih 57 i 27 pridruženih, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima izdvoje sredtva za pomoć za sanaciju štete od zemljotresa. Finansijsku pomoć uputiće i JP za stambene usluge Smederevo, potvrđeno je na sastanku.

Toplane i dalje imaju problem niske cene grejanja, odnosno neusklađene cene usluge grejanja i energenata. Prema sadašnjim cenama mazuta,  realna cena grejanja trebalo bi da bude blizu 80 dinara po kvadratnom metru, (prosečna cena je 65 dinara bez PDV-a) rekao je Dejan Stojanović, predsednik UO Udruženja toplana Srbije.
Tom prilikom direktor JP za stambene usluge i toplifikaciju Smederevo Slaviša Stošić, najavio je da će ovo preduzeće uputiti zahtev za povećanje cene grejanja u Smederevu za 12 % I ukoliko bude zahtev prihvaćen cena grejanja u Smederevu biće niža od cene u Beogradu i još nekim gradovima, naglašeno je na sastanku. Takođe je istaknuto da bi nova cena počela da se primenjuje od 1. decembra a ne od 1. novembra kao u drugim toplanama.
Sastanku je prisustvovao  Miloš Banjac pomoćnik ministra energetrike koji je obećeo da će država intervenisati iz robnih rezervi ukoliko bude nestašice mazuta.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!