Home InfoHronika Profesorki 6 meseci zatvora za mito

Profesorki 6 meseci zatvora za mito

redakcija

esorka u srednjoj Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani Dragana Tirnanić osuđena je na šest meseci zatvora, jer je od učenika tražila novac.

Direktorka škole Anđelka Prokopović oglašena je krivom i uslovno osuđena na osam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, jer nije preduzela ništa da spreči takvo ponašanje Tirnanićeve (53), iako je znala da učenicima traži novac, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Beogradu.

Apelacioni sud je, odlučujući o žalbama, preinačio presudu Okružnog suda u Smederevu kojom je Tirnanićeva bila osuđena na 10 meseci zatvora zbog primanja mita, ceneći, kako se navodi u presudi, za nju sve olakšavajuće okolnosti.

Profesorka je uhapšena pre četiri i po godine kada je od jedne učenice uzimala 200 evra navodno za kupovinu lekova kako bi joj zaključila peticu iz informatike, a prethodno je u više navrata zbog bolesti, operacije i kupovine lekova od više učenika zahtevala 200 do 500 evra pod pretnjom da će im smanjiti ocene, odnosno da će im ukoliko joj izađu u susret ocene poboljšati.

U slučajevima kada su učenici odbijali da joj predaju traženi novac, ona im je upisivala negativnu ocenu u dnevnik.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!