Home Info Biće poništen tender za prodaju železare

Biće poništen tender za prodaju železare

redakcija

Ministar finansija i privrede Srbije Mladjan Dinkić izjavio je u četvrtak da će tender za prodaju železare Smederevo biti poništen.

"Nijedna od kompanija koje su se javile na tender nije ozbiljna i sada nam se javljaju mnogo ozbiljniji strateški partneri", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

On je naglasio da se trenutno ozbiljno razgovara sa potencijalnim strateškim partnerima za smederevsku železaru, ali nije precizirao o kojim kompanijama je reč.

"Ako se ovako nastavi, očekujem da ćemo naći partnera za železaru do kraja ove godine", kazao je Dinkić i istakao da je železara u Smederevu veoma bitna za srpsku privredu.

Tender za izbor strateškog partnera smederevske železare objavljen je 18. aprila 2012. godine. Rok za dostavljanje ponuda bio je 4. maj, ali je produžen do 11. juna, a potom do 10. septembra.

Prijavu za učešće na tenderu podnele su tri kompanije – Junajtid plzen sa sedištem u Luksemburgu, Donjeck stil grup iz Ukrajine i Ural majning end metalurdžikal kompani iz Rusije.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!