Home InfoHronika Preminuo Predrag Marić

Preminuo Predrag Marić

redakcija1

Predragu Mariću, dugogodišnjem načelniku Sektora za vanredne situacije, korona virus je potvrđen krajem decembra. Posle blagih simptoma, stanje se pogoršalo tokom januara, što je noćas rezultovalo smrtnim ishodom.

Predrag Marić je rođen 14. maja 1964. godine u Smederevu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, gde je završio i specijalističke studije iz oblasti terorizma, organizovanog kriminala i korupcije.

U MUP-u je radio od 1990. godine. 2003. godine imenovan je za načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije. 2006. godine postaje savetnik ministra unutrašnjih poslova a naredne godine je imenovan za načelnika Sektora za vanredne situacije u MUP-u.

Odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite i spasavanja i samog Sektora za vanredne situacije.

Ukazom predsednika Republike Srbije za svoju predanost radu odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu 2011. Ugledna nagrada „Najbeograđanin“ uručena mu je 2009.

Autor je knjiga „Terorizam i organizovani kriminal“, „Upravljanje vanrednim situacijama“ i „Promet eksplozivnih materija“.

 

Detaljnije o životu i radu našeg Smederevca Predraga Marića možete pročitati u njegovom intervju za SDCafe.rs putem sledećeg linka Predrag Marić.

 

 

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Drugaciji ljudi svetom hode 26.01.2021 - 12:05

Smederevo je izgubilo jednog velikog coveka , ljudsku gromadu u pravom smislu te reci.Zbogom prijatelju dok smo zivi secacemo te se.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!