Home Info Održan skup Društva za srpski jezik i književnost za Podunavski region

Održan skup Društva za srpski jezik i književnost za Podunavski region

redakcija

Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug, strukovno udruženje nastavnika Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane, koje je počelo sa radom 2013. godine, obeležilo je u subotu, 1. juna u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo završetak takmičarskog ciklusa školske 2018/2019. godine tradicionalnim, šestim po redu svečanim skupom, organizovanim sa željom da se afirmišu najbolji rezultati nastave srpskog jezika i književnosti i javno pohvale zalaganje, rad i entuzijazam koje su učenici i nastavnici iskazali pripremajući se za takmičenja.

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije stručno društvo koje postoji od 1910. godine, koje ima svoju izdavačku delatnost i organizuje, uz takmičenja literarnih, novinarskih i lingvističkih družina i sekcija, dva velika, iz godine u godinu sve masovnija takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola, Takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture i Takmičenje iz književnosti (Književna olimpijada).
Nakon kratke prezentacije statističkih podataka o broju učesnika i nagrađenih na opštinskom, okružnom i republičkom nivou takmičenja, uručene su nagrade najuspešnijim učenicima koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i Okružnom takmičenju iz književnosti (Književna olimpijada).

Uz iskazano zadovoljstvo zbog motivacije učenika i njihove brojnosti na takmičenjima, nagrađeni su i njihovi nastavnici koji ih u ovim teškim vremenima, kada se malo pažnje obraća na negovanje pravih vrednosti, motivišu da nauče više od predviđenog nastavnog plana i programa i da učestvuju u borbi za znanje.

Na skupu je upućena zahvalnost osnovnim i srednjim školama koje su bile domaćini opštinskih i okružnih takmičenja i komisijama koje su predano i profesionalno celog takmičarskog ciklusa učestvovale u pripremi i realizaciji takmičenja.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!