Home InfoEkologija Prva ekološka konferencija u Smederevu

Prva ekološka konferencija u Smederevu

redakcija

Po prvi put ove godine u čast godišnjice postojanja Lokalnog ekološkog pokreta iz Smedereva, biće organizovana prva ekološka konferencija sa međunarodnim učešćem „Smederevo ekološki grad” 09.12.2105. u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih.

Ovo je jedinstvena prilika, da se kroz diskusiju i odbranu naučnih radova, poveže civilni i javni sektor vezano za aktuelne teme na lokalu, regionu pa i šire. Diskutovaće se o iskustvima u radu i davaće se inovativna rešenja za ekološke probleme, pokrenuće se saradnaja domaćih i međunarodnih naučnih ustanova i organizacija kako bi se dalo na značaju nauci o životnoj sredini.

Kadrovskim povezivanjem domaće i inostrane prakse poboljšava se implementacija zakona o životnoj sredini što je značajan podatak za javni i civilni sektor.

Aktuelne teme, dostignuća i iskustva u praksi iz oblasti zaštite životne sredine u 25 radova, autiri će se osvrnuti na probleme, inovacije i na predloge konkternih rešenja. Teme konferencije su usko vezane za zažtitu životne sredine što čitaocima daje pristup sopstvenim zaključcima o mogućnosti njihove primene.

Organizatori pozivaju celokupnu zainteresovanu javnost da prisustvuje konferenciji i da učestvujemo svi zajedno u kreiranju, na alternativan način, kvalitetnije ekološke politike na lokalu.

Podršku u organizaciji prve ekološke konferencije sa međunarodnim učešćem „Smederevo ekološki grad” dala je katedra za životnu sredinu Geografskog fakulteta – Univerziteta u Beogradu.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!