Home InfoHronika Novcem meštana gradio put prema svojoj kući

Novcem meštana gradio put prema svojoj kući

by redakcija

Požarevačka  policija podnela je krivičnu prijavu protiv  Slaviše I. (46) iz Manastirice, zbog osnovane  sumnje da je zloupotrebio položaj i počinio više krivičnih dela  gradnje  putnog pravca prema njegovoj kući. Krivična prijava podneta je i protiv  Srđana C. (54)  iz Petrovca  na Mlavi zbog sumnje  da je počinio istovrsna krivična dela i poresku utaju.

Slaviša  je osumnjičen  da je kao predsednika Saveta  Mesne zajednice  Manastirica, tokom  novembra 2011.   bez odlike Saveta Mesne  zajednice i bez potrebne dokumentacije, zaključio  ugovor sa preduzećem "Sremks" iz Petrovca o izvođenju  radova  na  putnom pravcu "Donji Čaiš" koji vodi do njegove porodične kuće.

Na ime izvedenih radova isplatio je 642.000  dinara, čime je  ovom preduzeću omogućio dobit na štetu Mesne zajednice Manastirica.

Osumnjičen je da je krajem prošle godine kao predsednik Mesne zajednice, kao investitor,  zaključio ugovore o izgradnji  lokalnih puteva  na teritoriji Mesne zajednice Manastirica, bez projekta, tehničke dokumentacije  i dozvole nadležnih  institucija  za  izgradnju  puteva.

Za izvedene radove nije sproveden postupak  javnih nabavki, a  putevi su navedeni u ugovoru kao "Sokak  kod Danila", "Sokak kod Dobrice", "Put prema Peri i Boži"  za koji su meštani Manastirice skupili oko 64.000 evra, dok je  MZ Manastirica učestvovala sa  pet miliona dinara.

Vlasnik i direktor firme "Srmeks" Srđan C. osumnjičen je da deo novca  koji  su meštani skupili  za asfaltiranje  lokalnih puteva, nije uplatio na račun firme već je  sebi ostvario protivpravnu imovinsku korist.

Na ime poreza na dobit i poreza na usluge budžet Republike Srbije oštetio za 422.640 dinara.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!