Sastojci:
80g lešnika
100g smeđeg šećera (možete da stavite i manje)
70ml mleka
100g tamne čokolade
70g puteraa
Priprema:
Lešnike usitiniti u električnoj seckalici ili blenderu, zajedno sa šećerom. Pulsirajte seckalicu sve dok se lešnik i šećeš zajedno ne pretvore u što sitnije brašno. Zatim, dodati čokoladu isečenu na kockice pa još jednom izblendirati sve zajedno. Mešavinu prebaciti u šerpu za kuvanje na pari ili u posudu koju ćete staviti preko šerpe u kojoj je voda. Uključite ringlu na srednju jačinu pa kuvajte uz mešanje oko 10 minuta. Negde na pola kuvanja dodajte mleko i puter, pa kuvajte dok se ne pretvori u gust i lep krem. Mešajte sve vreme
da tekstura bude što svilenkastija.
Kada je krem skuvan možete odmah da ga stavite u teglu. A možete i da ga procedite kroz cediljku za čaj da biste uklonili krupnije delove lešnika koji se nisu lepo samleli. Ja volim potpuno glatki krem pa sam procedila
kroz cediljku a ostatak pojela dok se krem hladio Dakle, kada stavite krem u teglu, ohladite ga na sobnoj temperaturi pa zatim ostavite da prenoći u frižideru.