Home Info Obeležena godišnjica smrti Branislava Nušića u Smedrevu

Obeležena godišnjica smrti Branislava Nušića u Smedrevu

by redakcija

Udruženje dramskih pisaca Srbije priredilo je danas tradicionalni parastos na grobu Branislava Nušića, koji je umro 19. januara 1938. godine.

U prisustvu stotinak poštovalaca dela velikog srpskog komediografa parastos je počeo bogosluženjem nad Nušićevom piramidom na Novom groblju, a služio je protojerej-stavrofor dr Dimitrije Kalezić.

Posle polaganja venaca, predsednik Udruženja dramskih pisaca Miladin Ševarlić obratio se okupljenima medju kojima su bili dramski autori i glumci, predstavnici Udruženja Cincara, Kola srpskih sestara, pozorišta iz Rusije, grada Smedereva…
 
O Nušiću su govorili dramski pisac i filmski kritičar Božidar Zečević, ovogodišnja dobitnica nagrade "Branislav Nušić", dramska spisateljica Aleksandra Urošević i dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo, glumica Gorica Popović.
 
Udruženje dramskih pisaca priredjuje već 15 godina zaredom ovaj pomen na Bogojavljenje svom patronu, a ove godine, u kojoj se na jesen (8. oktobra) navršava 150 godina od Nušićevog rodjenja, to je predstavljalo i uvod u programe kojima će biti obeležen jubilej.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!