Home InfoHronika Na uputu jasno pisalo da je Jelena hitan slučaj za pregled u Beogradu

Na uputu jasno pisalo da je Jelena hitan slučaj za pregled u Beogradu

redakcija

U ministarstvu naglašavaju i da su lekari iz Smedereva, koji su Jelenu hitno poslali u Beograd, morali o tome da obaveste kolege. Jelenin suprug kaže da lekari iz bolnice u Smederevu sigurno nisu obavestili doktore iz GAK-a, ali da je na uputu jasno i uočljivo pisalo pisalo da je reč o hitnom slučaju.

U ZC „Sveti Luka" u Smederevu, međutim, juče su izbegli da odgovore na Pressovo pitanje zašto nisu obavestili kolege u Beogradu da šalju hitnog pacijenta.

– Pacijentkinja je upućena u Beograd kao hitan slučaj, što je i naznačeno na uputu. Poslali smo je zbog nezrelosti ploda i placentarne insuficijencije. Pacijentkinja je u pratnji medicinskog osoblja upućena u stabilnom stanju – rekli su u toj ustanovi, čiji je direktor prim. dr Dragana Aleksić Milovanović formirala Komisiju za unutrašnji stručni nadzor u vezi s Jeleninim lečenjem i upućivanjem u Beograd.

Ovo je druga vanredna kontrola Ministarstva zdravlja u GAK „Narodni front" ove godine.

– Do kraja aprila ove godine, od ukupno 24 zatražene vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada organizovano je 11, od kojih se šest odnosilo i na praćenje trudnoće i porođaja. Jedna je bila i u GAK „Narodni front" – naveli su nam u ovom ministarstvu.

U 2010. inspekcija je izvršila 9.110 nadzora, na osnovu kojih je podnela 220 prijava prekršajnom sudu, i pet prijava javnom tužilaštvu.

Lj. R.

Izvor: Press online

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!