Home InfoHronika Štampali evre i gajili marihuanu

Štampali evre i gajili marihuanu

by redakcija

Smederevska policija lišila je slobode Marka Ralovića, Nebojšu Jašovića i Nenad Spasojevića, svu trojicu iz Smedereva, koji se sumnjiče da su u ilegalnoj štampariji pravili lažne evre. U štampariji, koja je otkrivena u kući osumnjičenog Ralovića, u naselju u blizini Petrijevskog puta u Smederevu, policijski inspektori su grupu zatekli u radu; štampali su novčanice u apoenima od 50 evra.

Na licu mesta su nađene i zaplenjene 844 novčanice ukupne nominalne vrednosti 42.200 evra. Zanimljivo da je to bio praktično „naručen posao“. Naime, grupa je, kako je policija u istrazi utvrdila, dobila avans od 10.000 pravih evra od Novice Ugrinovića iz Žabara, vlasnika preduzeća „Žito mlin“ d.o.o. iz Žabara, za štampanje falsifikovanih novčanica. Ugrinović je lažnim novcem imao nameru da plati dugove seljacima iz okoline za prošlogodišnji otkupljeni a neisplaćeni rod.

Trebalo je da mu ukupno odštampaju 100.000, koje bi on platio 30.000 evra.
Pretresom kuća i stanova osumnjičene trojke utvrđeno je i da im je štampanje lažnog novca bio samo jedan od izvora prihoda.

U porodičnoj kući Nenada Spasojevića pronađena je prava laboratorija za proizvodnju marihuane i skanka, dva pištolja i veća količina pištoljske municije.
On, Ralović i Jašović su zajednički uložili novac za nabavku sadnica marihuane i opreme za laboratoriju.

Stabljike marihuane, visine oko metar, raspoređene u 90 žardinjera, u pola su vegetacionog ciklusa, a gajene su u specijalno izolovanoj prostoriji, opremljenoj uređajima za održavanje vlažnosti i temperature vazduha.

Kuća u kojoj se ova priručna plantaža nalazi, u smederevskoj Ulici cara Dušana, opasana je visokim zidom, a na samom objektu montirane su kamere za nadzor.
– Ovo je trebalo da bude samo prva od četiri ture, koliko su nameravali da proizvedu i da izvezu u okolne zemlje. Skank ima 10 puta veću vrednost i otprilike je toliko i skuplji od obične marihuane – kaže Dejan Anđelković, načelnik Odeljenja kriminalističke policije.

Droga iz Pazara
Dan pre hapšenja kriminalne grupe, smederevska policija zaplenila je 240 grama heroina. Prilikom pretresa vozila droga je nađena kod Slavomira Ružića iz Smedereva, a pretpostavlja se da je ovaj heroin iz krijumčarskog kanala koji deluje na relaciji Novi Pazar – Smederevo – Vojvodina. Ružić je lišen slobode i predat istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!