Home InfoDruštvo Ministarka o rafineriji: Biće potrebne četiri godine za izgradnju

Ministarka o rafineriji: Biće potrebne četiri godine za izgradnju

by redakcija1

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je, za današnje izdanje lista “Politika” da se vreme potrebno za izgradnju i puštanje u rad nove rafinerije u Smederevu procenjuje na oko četiri godine od trenutka dobijanja građevinske dozvole.

Podsećamo, ministarka je nedavno potpisala okvirni sporazum između Vlade Srbije i China Energy International Group o izgradnji ovog postrojenja u Smederevu.

Najavljeno je da će se u rafineriji primenjivati najmodernije tehnologije, a da će biti prerađivana teška i laka sirova nafta.

„Sirova nafta će do rafinerije u Smederevu biti dopremana naftovodom, što znači da će od Pančeva do lokacije u Smederevu biti izgrađen novi krak za potrebe buduće rafinerije“, rekla je Đedović Handanović za “Politiku”.

Istakla je i da će građani i nevladin sektor moći da učestvuju u pripremi dokumentacije za izgradnju rafinerije.

Cilj Vlade je da ispuni najviše standarde zaštite životne sredine, ali se država ne može odreći projekata samo pod izgovorom da imaju uticaj na prirodu.

„U ovom slučaju nema iznenađenja, ni bilo kakave bojazni za građane, jer će sve biti urađeno po ekološki najvišim standardima“, rekla je za Đedović Handanović.

 

Rafinerija u Smederevu! – dogovor srpske Vlade i kineske kompanije

 

Slične vesti

2 comments

Irfan 17.05.2024 - 19:08

Zašto trošiti pare na naftovod do Smedereva? Lepo izgradite u Pančevu, budite ekonomični, ili bar prekoputa u BG-u.

Reply
C'est moi 20.05.2024 - 17:35

@irfan е па лепо им ти написао, и у праву си али овај народ је са памећу златне рибице и проћи ће им то као и све до сада и ником ништа. Рак и остале малигне болести никад ближе нису биле

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!