Home InfoDruštvo Popust koji je zaista teško odbiti

Popust koji je zaista teško odbiti

redakcija

Proveravanje mejlova, postavljanje novih statusa na društvenim mrežama, fotografisanje obroka… Može, ali razmislite još jednom da li želite time da se bavite u ovom restoranu.

 

Gostima izraelskog restorana Abu Goš (Abu Ghosh) od prošle sedmice ponuđene su dve opcije: mogu da nastave uobičajeno da koriste svoje telefone i ostale tehnološke sprave, a mogu i da ih isključe i tako sebi obezbede popust od čak pedeset posto na celokupan račun. 

Javdat Ibrahim (49), vlasnik popularnog restorana u istoimenom mestu pokraj Jerusalima, kazao je u razgovoru za AP da se za ovo odlučio kako bi oživeo zapostavljenu kulturu ručavanja. Ideja mu je pala na pamet kada je u svom objektu video grupu ljudi na večeri koji su sve vreme gledali u svoje telefone, ne uživajući u društvu, a verovatno ni u hrani. 

"Tehnologija je veoma korisna stvar. Ali kada jedete, naročito kada delite obrok sa porodicom i prijateljima, bar na pola sata možete napraviti pauzu i uživati u njihovom društvu i dobroj hrani", izjavio je Ibrahim.

"Siguran sam da će ovo promeniti situaciju. Možda je u pitanju mala promena, ali će možda i ona bar malo promeniti kulturu obedovanja", dodaje on. 

Neobična akcija počela je prošle sedmice i već tokom prvih dana svi gosti restorana sa zadovoljstvom su odložili svoje telefone i prihvatili popust. Ibrahim je svestan da će "na kratke staze" možda poslovati sa gubitkom, ali da će na duži period njegova akcija biti uspešna. 

On je ipak u prilično povlašćenom statusu u odnosu na svoje kolege iz Izraela, jer je tokom osamdesetih godina prošlog veka živeo u SAD i tamo osvojio 23 miliona dolara na državnoj lutriji.

Izvor: B92

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!