Home InfoDruštvo April u Policijskoj upravi: 31 zaplena droga, manje saobraćajki i povređenih

April u Policijskoj upravi: 31 zaplena droga, manje saobraćajki i povređenih

by redakcija1

U odnosu na mart, u aprilu je zabeleženo 8% manje krivičnih dela iz svih oblasti. Evidentirano je manje teških krađa, teških telesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti. Krivičnih dela razbojništvo, ugrožavanje opasnim oruđem, učestvovanje u tuči i teška dela protiv opšte sigurnosti tokom aprila nije bilo.

Izuzetni rezultati, kako navode iz MUP-a, postignuti su na suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima. U prošlom mesecu otkriveno je 26 krivičnih dela iz ove oblasti i realizovana 31 zaplena opojnih droga.

U oblasti suzbijanja privrednog kriminala takođe je evidentirano smanjenje ukupnog broja krivičnih dela, naročito neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću.

Policijski službenici ostaju konstantno prisutni u školama i njihovoj blizini, u cilju očuvanja bezbednosti učenika, nastavnika i školske imovine.

Nastavljene su preventivne aktivnosti i radionice po projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, kojima je u aprilu prisustvovalo oko 1.300 učenika.

Naročita pažnja je posvećena mladim vozačima. Njima su policijski službenici, tokom aprila, ukazivali na važnost poštovanja saobraćajnih propisa i ograničenja koja se odnose na vožnju sa probnom vozačkom dozvolom. Poseban apel upućen je maturantima u vezi sa predstojećim maturskim proslavama.

Redovno su sprovođene i akcije kontrole saobraćaja u zonama škola i pešačkih prelaza, kao i na ostalim lokacijama. Tokom aprila, ove aktivnosti su rezultirale smanjenjem ukupnog broja saobraćajnih nezgoda u odnosu na mart, dok je povređenih učesnika u saobraćaju manje za skoro 30%.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!