Home InfoKultura Šaljite pesme – otvoren konkurs za nagradu „Smederevski Orfej“

Šaljite pesme – otvoren konkurs za nagradu „Smederevski Orfej“

by redakcija1

Festival „Smederevska pesnička jesen“ objavio je konkurs za tradicionalnu nagradu „Smederevski Orfej“. Podsećamo, ova nagrada je namenjena isključivo zavičajnim autorima, odnosno pesnicima rođenim na teritoriji Smedereva kao i onima koji su veći deo svog života proveli u našem gradu.

Autori šalju najviše dve neobjavljene pesme, pisane na srpskom jeziku ćiriličnim pismom. Ukoliko stvaraju na nekom drugom jeziku, neophodno je da uz originalan tekst dostave i prevod na srpski jezik. Pesme treba da budu obavezno označene šifrom. One koje budu potpisane imenom i prezimenom, neće biti uvrštene u selekciju.

Materijal treba poslati elektronskim putem, u istom mejlu, sa dva zasebna dokumenta u prilogu, tako što će u jednom biti pesma kojom se konkuriše, a u drugom razrešenje šifre i podaci o autoru: ime i prezime, adresa prebivališta, kontakt telefon, adresa elektronske pošte i stvaralačka biografija ne duža od 500 karaktera.

Neophodno je nasloviti svaki dokument – jedan sa naznakom „Pesma za konkurs“, a drugi „Razrešenje šifre“.

Ovako uređen konkursni materijal slati na sledeću mejl adresu: smederevski.orfej@gmail.com gde se takođe mogu dobiti i sve dodatne informacije.

Konkurs će biti otvoren do 1. avgusta. Odluku o pobedničkoj pesmi doneće stručni žiri u roku od 30 dana nakon zatvaranja konkursa, a obaveštenje će biti istaknuto na zvaničnoj stranici Festivala i u javnim glasilima.

Takođe, kako se navodi u napomeni, pesnik koji konkuriše za nagradu saglasan je da njegova pesma, potpisana punim imenom i prezimenom, i stvaralačka biografija budu objavljene u festivalskom zborniku „Pesnički meridijani Smedereva“.

Samim učešćem nagrađeni pristaje da prisustvuje svečanosti uručivanja nagrade. U slučaju da se ne pojavi na dodeli priznanja i ne obavesti organizatore o razlogu svog izostanka, smatraće se da je odbio nagradu i ona mu neće biti uručena.

Nagrada „Smederevski Orfej“ sastoji se od istoimene plakete, rada akademskog vajara Selimira Jovanovića, i novčanog iznosa.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!