Home InfoKultura Legendarna smederevska grupa OPS nakon 42 godine objavila album i prvi spot

Legendarna smederevska grupa OPS nakon 42 godine objavila album i prvi spot

by Redakcija

Legendarna Grupa OPS, poznata starijim smederevcima, nakon pune 42 godine objavila je prvi album „Mala prodavnica delikatesa“. Slobodan Boda Ninković, proslavljeni glumac i Jovica Tišma pisac i pesnik, predvode ovaj sjajni muzički spekstakl.

„Na prvi album čekali smo 42 godine. Na prvi spot nešto kraće. Vredela su oba čekanja.
MALA PRODAVICA DELIKATESA, u izdanju Multimedija Music-a, nudi 100% organski rokenrol.“– rekao je za SDCafe.rs Jovica Tima.

„Spot je realizovala ekipa Art Net studija iz Smedereva, a ideja za pesmu Jamdiridaj u potpunosti razgoljuje suštinu ove numere. Reč je, naime, o tradicionalnoj ljubavnoj pesmi naroda G’nu koja se peva na prolećnom obredu prelaska deteta iz detinjeg u svet odraslih. Tekst je izuzetno nežan. Njime se upućuje molba velikoj Mami G’nu da podari ljubav, mir u svetu i sve što vole mladi. Zbog toga smo izabrali da baš Jamiridaj dobije i svoj vizuelni prikaz kako bi stihovi doprli do što većeg broja gledalaca. E, sad, da li će je svi shvatiti onako kako bismo mi želeli – ne znamo. Nadamo se da hoće.“ – dodaje Tišma.

 

 

Slobodan Boda Ninković

OPS su:
Slobodan Ninković BODA – vokal
Jovica Tišma TI – falš vokal
Dragoljub Martić BRACA – gitara
Lazar Pantić LAZA DETE – bubnjevi
Mihailo Laković MIKI – klavijature
Aleksandar Vuk Laković VUK – bas
Marina Milenković MARASMARA – prateći vokal
Slađana Ivić SLAĐA – prateći vokal

Jovica Tišma

U spotu su ušestvovali: Miljan Guberinić, Dušan Vulić, Marina Mišić Guberinić, Anđelija Vemić, Mladen Vasić Mlađa, Marija Pešić, Lola Kostevski, Marko Đorđević, Nevena Stefanović, dete Vuk Milojević. Spot je sniman u centru za kulturu u Smederevu.

SDcafe.rs

 

Slične vesti

3 comments

NIKOLA TASIĆ CALE 25.05.2022 - 12:48

Bravo za spot i bravo za izvođače, smederevce! Mi rođeni krajem 40-tih rado smo slušali i gledali vas rođenih krajem 50-tih! Vrlo je verovatno da smo zajedno slušali i radovali se nadošlom rokenrolu u ove prostore i kod nas u Smederevo. Jedan sam od retkih smederevaca koji je, kao student, 9. januara 1966. g. bio na Prvoj Gitarijadi na Beogradskom sajmu u Hali I. Napisaću nešto o tome.

Reply
avatar 30.05.2022 - 18:59

Ako je Smederevo imalo nesto da valja bio je to Ops, hvala vam momci i devojke sto ste proslavili nas zapusten grad. Gledao sam sve vase predstave u bioskopu Svetlost. Hvala ti Bodo sto nikada nisi zaboravio svoj grad.

Reply
Predrag 23.09.2023 - 04:52

iz originalne postave kja je proslavila dom jna u zajecaru 1979.tu su njih trojica ,pravnik i direktor kulturnog centra u sdu.gosn maestro braca martic(les paul profesional),zatim pesnik i sluzbenik u zelezari joca tisma(nagradjivani pesnik),i Slobodan Boda Ninkovic maturant smederevske gimnazije zaljubljen u plavooku maju orasanin..nis prisutni,Tasa Gaci(Ibanez les paul),Mile Nos(bas gitarista),Vlada Punga(bubnjevi) i ko li bese klavijatura da li Peda ili ne znam.Zuta Lazarevic je isao u gimnaziju,druzio sa sa ekipom i svirao jezz vec tada..Da li ke ops veliki bend nije,ali da je bila urnebes zezancija jeste..ali sad imam obe radnje.prvo po delikatese u malu prodavnicu u karadjordjevoj.pa zatim da malo sabiram po izlogu jeftinih slatkisa draga.jer…nedeljom popodne..jam diri dam

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!