Home Info Stiže nova Pozorišna značka

Stiže nova Pozorišna značka

redakcija

I ove školske godine osnovci smederevskih gradskih škola imaju priliku da učestvuju u programu Pozorišna značka. U okviru ovog programa đaci od 1. do 8. razreda gledaju pozorišne predstave i pripremaju tokom godine pozorišne dnevnike u kojima beleže svoje utiske. Škole i njihovi đaci će pogledati tokom dva polugodišta najmanje 4 predstave, i time konkurišu za pozorišne značke i nagrade za najbolje dnevnike i najangažovanije škole. Svečana dodela pod nazivom „Pozorišna značka Branislav Nušić“ će se održati u okviru festivala Nušićevi dani. Najuspešnije đake očekuju nagrade poput pozorišne ekskurzije, dramske edukacije, kompleta knjiga i dr, a najuspešnije škole mogu da osvoje scensku opremu i nagradnu predstavu.

Druga sezona Pozorišne značke donosi svojoj mladoj publici nove predstave sa repertoara smederevskog pozorišta PATOS, ali i gostujuće na sceni Centrra za kulturu Smederevo. Do sada su deca imala prilike da pogledaju predstavu „Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu“ Kruševačkog pozorišta, a sledeća koja čeka na đački utisak je bajka „Lepotica i zver“ pozorišta PATOS, koja će se odigrati 23.12. na velikoj sceni CZKS.

Pozorišna značka je program razvoja mlade pozorišne publike, koji organizuje pozorište PATOS uz partnersku podršku Centra za kulturu Smederevo i Narodna biblioteka Smederevo.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!