Home Recepti Krem čorba “Dibari”

Krem čorba “Dibari”

redakcija

Sastojci:

500g karfiola
79g brašna
60g putera
1 dl neutralne pavlake
1.5 l bujona od povrća
2 dl mleka
2 žumanca
malo muskatnog oraha
so, biber

Pripema:

Karfiol podeliti na cvetove pa kuvati 10-ak minuta u provreloj slanoj vodi pa ocediti vodu. U posebnoj šerpi rastopiti maslac pa mu doadti brašno uz stalno mešanje. Kada se masa izjednači zaliti je bujonom. Dodati karfiola, so, muskatni orah i biber pa kuvati na laganoj vatri 45 minuta. Skuvanu čorbu propasirati u blenderu ili štapnim mikserom pa vratiti na ringlu da provri. Skloniti sa vatre pa uliti mleko i dobro promešati, zatim lagano uliti i dobro sjedinjenu pavlaku sa žumancima.  Servirati uz krutone od hleba ili cvetove karfiola.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!