Home Recepti Kanelbullar pecivo

Kanelbullar pecivo

redakcija

Sastojci:

Testo:
150g putera
500ml mleka
50g svežeg ili 7g suvog kvasca
8 kašika šećera
prstohvat soli
700-800g brašna

Nadev:
100g putera
8 kašika šećera
cimet

Pospianje:
šećer u granulama

Priprema:
Puter otopiti na tihoj vatri.
U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim puterom.
Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni.
Kada se malsac i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo
dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok neumesite
meko i elastično testo.
Pokriti krpom i ostaviti da se udvostruči.
U međuvremenu pripremite nadev: puter ili otopiti pa mu dodati šećer i
cimet ili mutiti mikserom sve sastojke zajedno dok se ne sjedine u
jednoličnu masu.
Rernu zagrejati na 240 stepeni.
Testo premesiti pa podeliti na 3 dela.
Svaki deo testa razvući u pravougaonik pa premazati nadevom, urolati pa
seći na kriške 1,5 cm debljine.
Svaki kolačić prstom malo udubiti sa donje strane pa staviti u papirnu
modlu za mafine pa posuti granuliranim šećerom.Peći u zagrejanoj rerni oko
10 minuta.
Prijatno! Vaša Mila!

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!