Home InfoČitaoci pišu Jedna je majka, a suknja joj kratka

Jedna je majka, a suknja joj kratka

by redakcija

– Milka, živ nisam kako će da se završi ova postizborna kombinatorika i da li ćemo opet kroz iglene uši da se, kao i nebrojeno puta do sad, provučemo u vlast ili ćemo baš sad, kad nam se najviše osladilo, da tavorimo u opoziciji i kupimo mrvice sa stola – priča mi drug, koji više voli vlast nego ženu, decu (bračnu i vanbračnu) i sve švalerke zajedno.

Nije mu lako. Ni njemu, ni njegovoj partiji. Izborni rezultat koji su postigli solidan je (doduše on lično je doživeo debakl u svojoj mesnoj zajednici, ali se to ne računa), međutim ne zna šta će biti sa njima, a nema ni nagoveštaja da će se u skorije vreme znati.

Već deset godina su „majci“ ispod suknje. I tamo im ništa ne fali: toplo, kaplju parice, funkcije, privilegije… Milina jedna. Toliko su dugo tamo, da prosto ne znaju kako bi živeli i preživeli da ostanu bez njenih skuta. A to može da im se desi. Jer, majka ima i svoju „decu“ koja bi se baš rado ušuškala pod njenu suknju. Jedan bi na mesto zamenika gradonačelnika (kaže dosta je nosio dnevnik), drugi bi na mesto predsednika Skupštine grada, mesto člana Gradskog veća primamljivo za svakog, neki bi da konačno budu direktori…. Muž hoće dve plate: jednu ovde, jednu u Beogradu…. Apetiti veliki, mesta pod suknjom nedovoljno za sve, a „majka“ bi prvo trebalo da zbrine sopstvenu decu.

E, tu rođenu decu brine to što je njihovoj  „majci“ za srce priraslo jedno tuđe dete, koga će se ona teško odreći. I, čini se, dala bi buljuk svoje dece za to jedno – poslušno. Kada god je „majka“ imala potrebu, mogla je sa njim da se poigra, da ga na krilu zaljulja, da ga povede sa sobom gde god je želela, da ga pošalje da joj kupi cigarete ili doručak, da se obračuna sa svakim ko je njoj smetao… Kako onda da ga se odrekne tako lako? A to poslušno dete traži jedno od najvažnijih mesta pod „majčinom“ suknjom: ni manje, ni više nego da, kao i do sada, bude „prvi među jednakima“.

– Zna se ko ima najviše mandata i ko odlučuje o svemu. Priče kruže da nas „majka“ ne želi u koaliciji, ali da ne može da se odrekne njega. I tako se mi nadamo. Ako on ostane pod njenom suknjom, naći će se neki ćošak i za nas – priča drug, ljubitelj vlasti, zabrinut za svoju sudbinu.

Da sve bude još gore i crnje po njega i njegovu družinu, „majka“ je ovih dana neraspoložena.

Kažu, očekivala je i, što je još gore, obećala tamo gde ne treba da će joj suknja posle izbora biti mnogo šira i duža. Kažu, klela se u sve najmilije da će joj građani 24. aprila skrojiti balsku haljinu i to sa 35.000 ruku. Umesto haljine, ispala suknja, doduše malo duža, ali i dalje suknja (zafalilo i materijala i ruku). I ne pomažu ni čestitke, ni pohvale za model i dezen suknje, ni orhideje… Sve je džabe kad je ona obećala balsku haljinu, a nije je dobila.

Ja u ovo nešto ne verujem…..

 

Autor: milkacrna

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!