Home InfoČitaoci pišu Ima li preživelih posle pada helikoptera

Ima li preživelih posle pada helikoptera

redakcija

Helikopter Mi-17 Vojske Srbije je mrtav. Mrtvih je sedam duša, među njima, jedna stara pet dana. Umrlo je novinarstvo, čovečnost, moral. Mrtva je država koja dve nedelje od svojih građana krije istinu o tragediji. Živ je samo bestijalan politički galimatijas koji svojom bahatošću i neznanjem, bezobrazlukom i silom drži građanima ove zemlje glave pod ustajalom, smrdljivom vodom i ne da im da udahnu i prežive.

Sve što bih, najradije, ovde rekla,  bilo bi isuviše prosto, a da držim jezik za zubima, ne mogu. Ne mogu jer me razjedaju pitanja na šta smo sve, dragi moji Srbi, još spremni? Šta nam još treba da nastavimo poniznije da se klanjamo Svevišnjem koji korača ovom svetom srpskom zemljom, krunisan našom glupošću i zaslepljenošću?

Jeste li spremni da, zarad svog dupeta, žrtvujete dostojanstvo, moral, sedam duša, živote nečijih očeva, sinova, braće…? Jeste li spremni da zabijete glavu u svoja mala smrdljiva dvorišta u strahu da iz njih Svevišnji ne počupa crno cveće za koje vam je dao pelcer? Da li ste spremni da kažete svojoj deci „i vi ćete ovo da radite, samo sutra, kad porastete“. I vi ćete, kao i mi, vaši stvoritelji, da gledate u svoje prazne kašike, u svoja prazna srca?

Prošlo je suviše, nepristojno, nenormalno mnogo dana, a niko nam nije ponudio činjenice o tragediji. U cilju istrage?! To je, bre, priča za maloumne. Kakvo tužilaštvo. To je političko maskiranje nesreće  i mrtvih! Zar ni oni, mrtvi, nisu sveti,  ako već žive samo vidite kao glasačku mašinu koja će vam doneti osećaj svevišnjih, svedržitelja naših života?

A vi, novinari, moje kolege. Kako ste noćas spavali? Ja loše. Kako ste se jutros probudili, i pogledali u ogledalo? Kako vam mozak ne eksplodira kad ponovo pogledate svoje stare vesti?

„U dogovoru ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra odbrane Bratislava Gašića, helikopter Vojske Srbije upućen je odmah po saznanju da je sanitetsko vozilo sa bebom ostalo zarobljeno, rečeno je Tanjugu u Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane. Helikopter će sleteti na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, gde će biti i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. TANJUG

„Spasena beba iz Novog Pazara. Beba od pet dana stigla je večeras helikopterom u Beograd“. BETA

Gde su vam pitanja? Vi ste plaćeni, vama zakon nalaže da pitate, a ne da ćutite.

Ko je ove vesti plasirao urednicima? Kakav je bio komandni lanac? Ko je naredio da VS spašava bebu? Ko je odredio Beograd kao odredište? Ko je čekao na aerodromu? Zašto je avion kružio nad Surčinom? Zašto je Surčin nepristupačniji teren od francuskih Alpa na 2.200 metara nadmorske visine? Zašto je pad boinga lakše rešiti nego pad helikoptera u centar Srbije?

Zašto smo se jutros probudili sa ovim pitanjima umesto sa odgovorima koje su dužni da nam saopšte?

Ako nema krivaca, čemu skrivanje? Ako ne date Gašića i Lončara, vodite ih kući. Neka organizuju spašavanje vaših duša. Jer one se, kao ni beba, piloti, lekari, ne mogu spasiti. Ako nastavite da ćutite.

Vojsko Srbije, imate toliko časnih vojnika. U spomen na vaše kolege, ne ćutite. Objavili ste na twiter nalogu mo_i_vs mar 14  “Nakon izvršenog uviđaja istražnih organa u nesreći našeg helikoptera Mi-17 konstatovano je da, na žalost, nema preživelih”

Ima li među vama živih? Da li će među vama biti preživelih? Ima li među vama onih koji smeju da ustanu, vojnički pozdrave građane u čijoj su službi i progovore?

Ja hoću da preživim, neću da me slome, neću da ćutim i zato ću svaki dan da pitam.

 

Autor: triskelion

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!